Tip na výlet do Přírodní rezervace Milovice
Když se řekne Milovice, většina lidí si možná vybaví bývalý vojenský prostor. Po jedné sobotní návštěvě na konci května si vybavím především kvetoucí louky a výhled na pasoucí se zubry. Více o…
Křen, latinsky Armoracia rusticana, je vytrvalá rostlina, která se pěstuje pro svůj kořen s výraznou a ostrou chutí. Dokáže oživit mnoho pokrmů. Kořen se využívá nejen v kuchyni. Křen se snadno pěstuje a může být skvělým doplňkem každé zahrady. Oblíbené jsou pokrmy jako křenová omáčka, křenová pomazánka, nebo tradiční křen s jablky.
Křen je skvělý nejen do omáček, ale také do pomazánek a pěn. Jedním z jednoduchých a chutných pokrmů je křenová pomazánka.
Recept na křenovou pomazánku
Ingredience:
100 g čerstvého křenu
250 g tvarohu
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy
Sůl a pepř podle chuti
Pažitka na ozdobu
Postup:
Křen oloupejte a nastrouhejte na jemno.
V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a nastrouhaný křen. Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
Vše dobře promíchejte, až vznikne jemná pomazánka. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidejte trochu zakysané smetany.
Pomazánku podávejte ozdobenou nasekanou pažitkou, ideálně s čerstvým pečivem nebo krekry.
Rostliny balíme s maximální péčí, aby k Vám dorazily bez úhony. 99,8 % rostlin doručíme v pořádku. Poskytujeme garanci výměny zdarma, pokud dorazí rostlina poškozená.
Když se řekne Milovice, většina lidí si možná vybaví bývalý vojenský prostor. Po jedné sobotní návštěvě na konci května si vybavím především kvetoucí louky a výhled na pasoucí se zubry. Více o…
Při výběru rostlin pro slunečné a sušší partie zahrady je důležité sáhnout po druzích, které přirozeně snášejí horko, sucho a přímé slunce. Hodí se na svahy, do štěrkových záhonů, poblíž zídek i do…