210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
IMG_5813

Spojení různých druhů zeleniny a rostlin v zahradě může mít mnoho výhod, které vám pomohou dosáhnout skvělých pěstebních výsledků. Pokud si nejste jisti, jak začít, nezoufejte! Poradíme vám osvědčené kombinace, které umožní efektivně využít prostor, ochránit plodiny před škůdci a mít pestrobarevný záhon.

Kombinace různých druhů rostlin může mít mnoho výhod. Některé rostliny působí jako přirozená ochrana proti škůdcům, jiné poskytují stín nebo dokonce slouží jako opora pro popínavé rostliny. Další zlepšují chuťové vlastnosti vypěstovaných plodů nebo dodávají do půdy hnojivo pro sousedící zeleninu. Kromě toho zahrada s kombinovanými rostlinami vypadá zajímavěji a barevnější.

Existuje mnoho variant kombinací. Načerpejte inspiraci díky našim tipům:

Rajčata pěstujte spolu s: 

  • bazalkou - odpuzuje škodlivý hmyz a pokud kvete, přitahuje včely, což zlepšuje jejich rajčat. Také zlepšuje chuť plodů.
  • měsíčkem nebo aksamitníkem - odpuzují škůdce
  • koprem nebo tymiánem - znesnadňují škůdcům kladení vajíček

Mrkev pěstujte s:

Mrkve naopak nepěstujte s koprem, koriandrem a rostlinami čeledi mrkvovitých. Snižují výnos a dochází ke křížení. 

Papriky pěstujte s bylinkami, které mají insekticidní účinek:

  • bazalkou
  • oreganem
  • majoránkou
  • koprem - Kopr přidává do půdy draslík, který pomáhá paprikám růst a zlepšuje jejich chuť.
  • cibulí - paprika potřebuje dostatek dusíku a fosforu což jí dodá cibule. Cibule také chrání papriky před škůdci a plísněmi a navíc funguje jako přirozený insekticid. 

Ředkvičky pěstujte s:

  • hrachem – dodává půdě dusík, který podporuje růst ředkviček 

Špenát a mangold pěstujte s:

  • kukuřicí – vytváří stín 

Jahody pěstujte s:

Hrášek pěstujte s:

Fazole pěstujte s:

Brokolici a další brukvovité pěstujte s:

  • oreganem 

Zelí pěstujte s:

Pod ovocné stromy vysaďte lichořeřišnici

NEHODÍ SE K SOBĚ:

  • brambory a rajčata: Brambory a rajčata patří do stejné rodiny a mohou sdílet stejné choroby a škůdce. Kromě toho, brambory potřebují více dusíku než rajčata, takže by mohly odebírat živiny jedna druhé.
  • špenát a řepa: Špenát produkuje kyselinu šťavelovou, což může ovlivnit růst řepy. Kromě toho, řepa potřebuje pro růst více dusíku než špenát, takže by mohla konkurovat o živiny.
  • cibule a fazole: Cibule může bránit růstu fazolí, protože obsahuje látky, které brání tvorbě dusíku v půdě. Fazole ale potřebují dostatek dusíku pro růst.

 

Nebojte se experimentovat a najít své vlastní oblíbené kombinace. Díky kombinaci různých druhů zeleniny a rostlin bude vaše zahrada nejen efektivní, ale i krásná a plná života.

Sdílet: