V září mám stále na zahradě dýni, která kvete. Plody nestačí uzrát, takže květy sbírám. V tomto případě je jedno, jestli se jedná o květ samčí nebo samičí. U květů ponechte stopku, aby se vám s nimi dobře manipulovalo. Květy propláchněte lehce pod vodou a odstraňte pestíky. Nechte vysušit na sítku nebo papírové utěrce.
10.000+ druhů skladem
balení rostlin
Smažené dýňové květy jsou lahůdkou, která vás překvapí svou jemnou chutí a křehkostí. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělým způsobem, jak využít květy dýně (cukety nebo patizonu), které často zůstávají opomíjené. Smažené v lehkém těstíčku jsou ideální jako předkrm nebo lehká svačina, která zaručeně zaujme svou netradičností a delikátní chutí. Pusťte se do tohoto skvělého receptu a objevte novou dimenzi surovin babího léta!
Připravte si řidší těstíčko z hladké mouky, vejce a piva (použila jsem nealkoholické). V pánvi nechte rozpálit olej.
Květ chytněte za stopku a namočte v těstíčku.
Ihned po namočení v těstíčku pokládejte do rozpáleného oleje.
Květy smažte z obou stran, trvá to jen chviličku. Po vyjmutí z pánve je položte na papírovou utěrku, aby vsákla část tuku.
Podávat můžete s jogurtovým dipem, zeleninovým salátkem, bramborovou kaší, rajčátky nebo křupejte jen tak.
Pozor, jeden kousek nestačí.
Zajímá vás, jaké jsou další jedlé květy? Poslechněte si rozhovor s odbornicí na jedlé květy, bylinky a koření (odkaz níže).
K sepsání tohoto receptu mne inspirovala Renata zmesta_navesnici.
Vše co vás zajímá o jedlých květech, bylinkách a koření