210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Pod pokličkou IV, aneb pěstujeme přirozeně

Všechny články
IMG_2576

Zakládáme si na tom, že rostliny pěstujeme přirozeně. Jejich vzrůst a stav odpovídá podmínkám, které venku panují. Co to znamená?

Venkovní rostliny pěstujeme venku. Dobře pak zakoření po přesazení do vaší zahrady. Jsou s tím však spojená rizika. Může se stát, že rostliny z nějakého důvodu musíme stáhnout z prodeje nebo je tam ještě nepustit.

To se teď například děje s kavylem. Bude, ale rostlinky potřebují čas na zakořenění, takže teď bohužel není v nabídce. Ale v průběhu května bude, bude krásný a kvalitní.

Trošku se také zpožďují některé letničky a balkonovky, protože jsme letos začali skleník vytápět později a některé druhy potřebují ještě trochu času navíc. 

A proč o tom píšu? Protože si vážíme vaší důvěry a protože si jako zákazníci zasloužíte znát důvody, proč zrovna teď něco není a bude později. Za kvalitou rostlin si stojíme. Pracujeme s přírodou...

 

Určitě neváhejte zeptat se, pokud sháníte něco konkrétního, vidíte, že rostlina není dostupná...a my vám řekneme jestli v dohledné době bude. Napište na info@zahradnictvi-flos.cz.

 

 

Jak se dozvíte, že je rostlina naskladněná? 

Použijte funkci hlídacího psa. Jakmile rostlinu naskladníme, hned vám přijde e-mail.

 

Ještě malé shrnutí :)

 

·         Rostliny pěstujeme, jako by rostly na zahradě. Jsou vystavené povětrnostním vlivům (déšť, slunce, vítr). Jsou tedy odolné a po přesazení rychle zakoření.

·         Vzrůst sadby závisí na tom, jak moc nebo málo svítí slunce. Sadbu samozřejmě předpěstováváme ve skleníku. 

·         Střídáním tepla a deště se může stát, že některý z listů je flekatý.

·         Rostliny rostou na pěstební ploše a může se stát, že se některá větvička ulomí nebo ohne. Stačí, aby šel kolem někdo nepozorný nebo se snažil dostat ke vzdálenější rostlině.

·         Rostliny mají svůj přirozený životní cyklus. Jejich viditelná část usychá nebo zatahuje. Kořenový systém, který se skrývá v květináči je však v pořádku.

·         Rostliny kvetou, kdy mají. Tulipány až klidně v květnu, narcisy na konci března, v dubnu. Vše záleží na (ne)přízni počasí.


Rostliny balíme tak, aby při přepravě neutrpěly „zranění“. Může se stát, že se ulomí lístek na sadbě rajčete, zlomí list okrasné trávy nebo dorazí ostrožka s hnědo-žlutým listem. Rostlinu zasaďte a uvidíte, že bude zdravá, v pořádku.


Proč rostliny odesíláme od pondělí do středy?

Aby nezůstávaly na depech a byly u vás včas. Máte-li to k nám kousek, přijeďte si pro rostliny, obzvlášť sadbu osobně. Budete mít 100% jistotu, že se jim nezkřiví ani lístek.

První koniklece rozkvétají

339083289_1269413406990644_6958875416309654538_n
339083289_1269413406990644_6958875416309654538_n
Sdílet: