5× podzim v nádobách
Podzimní výsadby v nádobách nemusí být jen o chryzantémách nebo vřesech. Připravili jsme pro vás 5 inspirací, jak zkombinovat trvalky a okrasné trávy tak, aby květináče působily přirozeně, moderně a…
Křen, latinsky Armoracia rusticana, je vytrvalá rostlina, která se pěstuje pro svůj kořen s výraznou a ostrou chutí. Dokáže oživit mnoho pokrmů. Kořen se využívá nejen v kuchyni. Křen se snadno pěstuje a může být skvělým doplňkem každé zahrady. Oblíbené jsou pokrmy jako křenová omáčka, křenová pomazánka, nebo tradiční křen s jablky.
Křen je skvělý nejen do omáček, ale také do pomazánek a pěn. Jedním z jednoduchých a chutných pokrmů je křenová pomazánka.
Recept na křenovou pomazánku
Ingredience:
100 g čerstvého křenu
250 g tvarohu
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy
Sůl a pepř podle chuti
Pažitka na ozdobu
Postup:
Křen oloupejte a nastrouhejte na jemno.
V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a nastrouhaný křen. Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
Vše dobře promíchejte, až vznikne jemná pomazánka. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidejte trochu zakysané smetany.
Pomazánku podávejte ozdobenou nasekanou pažitkou, ideálně s čerstvým pečivem nebo krekry.
Rostliny balíme s maximální péčí, aby k Vám dorazily bez úhony. 99,8 % rostlin doručíme v pořádku. Poskytujeme garanci výměny zdarma, pokud dorazí rostlina poškozená.
Podzimní výsadby v nádobách nemusí být jen o chryzantémách nebo vřesech. Připravili jsme pro vás 5 inspirací, jak zkombinovat trvalky a okrasné trávy tak, aby květináče působily přirozeně, moderně a…
Věnec nemusí být jen z kupovaných floristických materiálů – stačí se porozhlédnout na zahradě. Na workshopu u Aleny Zelenkové v Prvorepublikové zahradě jsem si vyzkoušela, jak z obyčejných letniček,…