210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Tajemný stín

Všechny články
stinný kout v zahradě

Stinný kout začíná být v posledních letech velkým přáním majitelů zahrad. Nejen proto, že léta jsou čím dál teplejší a sušší, ale také z toho důvodu, že stín dodává zahradě atmosféru tajemna. Podtrhněte ji vysazením správných rostlin. V létě se do něj můžete uchýlit s hrnkem ledové kávy a kochat se pohledem na kombinace zajímavých listů a drobných květů.

Dlužichy

Laločnaté listy této trvalky skvěle doplní stinné kouty. Temně fialové nebo naopak zářivě zelené listy vytvoří atmosféru podle vašeho přání. 

Bohyšky

Známe je také pod latinským jménem – hosty. Tyto trvalky známe ze starých zahrad našich babiček. Jsou to odolné rostliny, které žijí několik desítek let. Můžete si vybrat, jestli chcete listy velké, malé, panašované, tmavé…Během léta je pak jako jemný detail zdobí drobounké květy na vysokém stonku.

Čechravy

Trvalka zajímavá listy i květem, která dodá stinnému místu pravou kouzelnou duši. Vyniká řezanými listy a načechranými, hroznovitými květy, které rostou směrem vzhůru na stonku. Kvetou v odstínech od krémové po růžovou.

Kapradiny

Nejoblíbenější stálice do stínu, která vytváří dokonalé pozadí pro všechny stínomilné rostliny. Listy kapradin jsou atraktivní od brzkého jara do pozdního podzimu a rozhodně vás nezklamou.

 

Výbornou volbou je také dominantní rodgersie, zběhovec, plicník, zvonek česnáčkolistý nebo srdcovka.

Rodgersie a čechrava

stinný kout
stinný kout

Zvonek, zběhovec, kapradina, srdcovka

IG6
IG6
Sdílet: