Milí zákazníci, směle prohlížejte, vybírejte a nakupujte ať se máte na co těšit. Všechny objednávky budeme expedovat od jarní sezony 2025. O termínu odeslání Vás samozřejmě budeme informovat e-mailem. 

210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Rostliny balíme s maximální péčí a 99,8 % rostlin k vám doručíme v pořádku. Poskytujeme garanci výměny zdarma, pokud dorazí rostlina poškozená nebo uvadlá. Více o tom, jak balíme

Špenát

Špenát, latinsky Tetragonia, je známý svou bohatou výživovou hodnotou a univerzálností v kuchyni, proto je také jednou z nejoblíbenějších listových zelenin. Ať už preferujete čerstvý špenát nebo praktický mražený špenát, oba typy jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálů.

Mražený špenát je ideální volbou pro rychlé a zdravé vaření, protože si uchovává většinu svých výživných látek a je vždy po ruce. Je perfektní přísadou do polévek, omáček, těstovin nebo jako náplň do různých pokrmů.

 

Zobrazit více

Jak pěstovat špenát

Špenát je rychle rostoucí zelenina, kterou můžete pěstovat téměř po celý rok. Zde je několik tipů pro jeho úspěšné pěstování:

  • Špenátu se nejlépe daří na slunném místě nebo v polostínu.
  • Preferuje chladnější podmínky, takže je ideální pro jarní a podzimní výsadbu.
  • Vyžaduje dobře propustnou, humózní půdu bohatou na živiny. 
  • Sazenice vysazujte v 2. polovině května.
  • Špenát vyžaduje pravidelnou zálivku, zejména během suchých období. Půda by měla být stále vlhká, ale ne přemokřená.
  • Listy špenátu sklízejte postupně, jak listy dorůstají, což podpoří další růst rostliny.
  • Oproti klasickému špenátu rostliny z naší nabídky během léta nevybíhají do květu a mají větší výnos zelené masy.
  • Špenát zvládá i lehké první mrazíky, přikryjte ho netkanou textilií.

Recepty se špenátem

Špenátová polévka

Ingredience:

500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 brambora
1 l zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
Přidejte na kostičky nakrájenou bramboru a zalijte vývarem.
Vařte do změknutí brambor, přidejte špenát a vařte ještě 5 minut.
Polévku rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a vmíchejte smetanu.

Špenátové palačinky

Ingredience:

100 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
150 g hladké mouky
2 vejce
300 ml mléka
Sůl
Máslo na smažení

Postup:

Rozmixujte špenát s mlékem.
Smíchejte mouku se špenátovým mlékem, vejci a špetkou soli.
Nechte těsto chvíli odpočinout.
Smažte tenké palačinky na pánvi s rozpuštěným máslem.

Špenátové Lasagne

Ingredience:

500 g mraženého špenátu (použít můžete i čerstvý, spařený horkou vodou)
250 g ricotty
200 g tvrdého sýra (parmazán nebo mozzarella)
250 g lasagnových plátků
1 l bešamelové omáčky
Sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup:

Předvařte špenát a smíchejte ho s ricottou, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Do pekáče střídavě vrstvěte lasagnové plátky, špenátovou směs a bešamelovou omáčku.
Posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30-35 minut.

Zařaďte špenát do svého jídelníčku a vyzkoušejte jeho všestrannost v kuchyni!

Rady, tipy a inspirace z našeho blogu

Podrobná filtrace špenátu
Podrobná filtrace špenátu
Filtrovat
Stanoviště
Zálivka
Barva květu
Barva listu
Stanoviště
Stanoviště
Zálivka
Zálivka
Barva květu
Barva květu
Barva listu
Barva listu
Zavřít

Jak balíme a doručujeme

Rostliny balíme s maximální péčí, aby k Vám dorazily bez úhony. 99,8 % rostlin doručíme v pořádku. Poskytujeme garanci výměny zdarma, pokud dorazí rostlina poškozená.

DSC_6240
DSC_6240
DSC_6240

Zahradničení má být zábava. Naše články vás inspirují nebo vám pomůžou.

Lednová zahrada nemusí být nudná a bez barev. I v zimních měsících najdeme rostliny, které překvapí svým časným květem. V článku se podíváme na ty druhy, které rozkvétají už v lednu, a poradíme vám,…