210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Rozkvetlá zahrada i v říjnu? Nic nemožného

Všechny články
Podzimní květiny

Pokles nočních teplot pod bod mrazu znamená definitivní konec krásy letniček. Ovšem rozhodně to není konec vaší krásné a barevné zahrady. Ta se dá vytvořit chryzantémami a podzimními astrami, prozářit vřesem nebo upravit okenní truhlíky tak, že se pod vašimi okny zastaví každý.

Poslední podzimní trvalky

Letošní babí léto je poměrně dlouhé a posledním opozdilým trvalkám v zahradě rozhodně přeje. Hrají na ní prim oměj, podzimní astry, slunečnice a řada nádherných chryzantém. Během října se můžete věnovat přesazování trvalek a výsadbě těch nových, které vás svými květy potěší až na jaře. Odkvetlé stonky posledních trvalek můžete odstřihnout a usušit jako podzimní výzdobu. K takovému účelu se výborně hodí mochyně nebo máčka.

Hlíznaté rostliny dovnitř, cibuloviny ven

Poslední podzimní dny věnujte sklízení hlíznatých rostlin. Krásné květy mečíků a jiřinek si nastříhejte do vázy a jejich hlízy během teplých dnů vyryjte a uložte do bedniček. Hlíznaté rostliny byste měli skladovat na suchém a dobře větraném místě při optimální teplotě 6 stupňů Celsia. Z kůlny už můžete pomalu vyndat cibuloviny k výsadbě. Cibulky tulipánů, narcisů, hyacintů, modřenců, krokusů a ladoněk zasaďte do záhonu cibulovin.

Pestré okenní truhlíky

Tradiční letničky v truhlících vyměňte za nízké chrynzantémy, které se dají dobře kombinovat s podzimními astrami. Velkou parádu v truhlících udělají vřesy a vřesovce, které rozzáří celý dům a zahradu. Výjimečně trvalé jsou rovněž ozdobné kapusty, které vám vydrží až do prvních zimních dnů. Kombinovat je můžete například s magicky červenými plody libavky. Dozdobit je můžete prakticky jakýmikoli travinami.

Na říjnové dny můžete truhlíky zpestřit i listopadkami, růžemi nebo ozdobnými papričkami. 

Všechny barvy okrasných dřevin

Říjen a listopad představují ideální měsíce pro výsadbu nových dřevin. A nemusí se nutně jednat jenom o ovocné stromky, jehličnany a stálezelené listnáče. Během chladnějších podzimních dnů můžete vysadit i řadu okrasných dřevin, které vaši zahradu oblečou do barev. Ať už budete vysazovat vzrostlé stromy nebo okrasné keře, dobře zpracujte půdu v oblasti výsadby a vylepšete ji kompostem nebo hnojem.

Okrasné keře, které zahradu rozzáří

Jemné růžovobílé květy, rudé šípky a nádhernou vůni – to vše vnese do vaší zahrady růže šípková. Nenápadná růže patří mezi původní keře, kterým se u vás v zahradě bude perfektně dařit. Výborně zapadne do zahrady přírodního charakteru, venkovské zahrady, ale také moderní stylové zahrady. Vynikne i na pozemcích, které sousedí s volnou krajinou, a představuje perfektní volbu pro jedinečný živý plot přírodního charakteru. Na jaře nádherně růžový, v létě rudý a na podzim purpurový. Nedostane se přes něj sousedův pes, natož zloděj.

Trnitá hlohyně šarlatová nikdy neopadává a její neproniknutelné stěny vytvoří perfektní živý plot nebo mohutný keř, který vás oddělí od sousedů. Na podzim dozrávají jeho žluté, oranžové nebo červené malvičky, které okouzlí každého návštěvníka zahrady i kolemjdoucího.

Málokterá rostlina ovšem upoutá tolik pozornosti jako krásnoplodka. Její lesklé tmavě fialové plody vykukují mezi bohatým žloutnoucím listím a často vydrží až do jara. Pod sněhovým příkrovem vypadá famózně.

Pámelník si asi většina z nás spojuje s dětství, kdy nás na podzim fascinovaly jeho praskací kuličky bílé barvy. Hustý dvoumetrový solitér je v zahradách k vidění především v bílé barvě, i když už existují i výjimečně krásné nachové varianty. Hodí se do skupiny keřů, živých plotů i pro samostatnou výsadbu.

Podzimní zahradu zpestří i brslen evropský. Během jarních a letních dnů ho velmi snadno přehlédnete, protože se jedná o „obyčejný“ pěkně olistěný keř, na podzim se ovšem díky své extravagantní barevnosti stane chloubou vaší zahrady. Ozvláštní ji nejen barvou listů, ale také šarlatově růžovými tobolkami.

A co dalšího se hodí na říjnovou a listopadovou zahradu?

Krásně ji ozdobí dřišťály, kaliny, skalníky či kdoulovce. Nádherně vypadají i popínavky – především břečťan a révovník. Nenáročnou výsadbu keřů můžete začít keřovými višněmi, jeřáby a plodovými růžemi. A nezapomeňte ani na zdravé mlsání – temnoplodec a rakytník jsou totiž plné vitamínů, a tak nemusíte do obchodu pro citrusy.

Sdílet: