210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jak na pokládku trávníkového koberce?

Všechny články
muž pečuje o trávník

Pokládku trávníkového koberce velmi dobře zvládnete svépomocí, stačí se držet několika jednoduchých pravidel a už za 14 dní se můžete těšit z hustého, zdravého a krásně zapojeného trávníku.

Zásady pokládky trávníkového koberce


Pokládku začněte podél delší strany pozemku a jednotlivé pásy pokládejte na délku. Dbejte především na to, aby na sebe jednotlivé díly trávníkového koberce dobře navazovaly. Nikdy by se neměly překrývat a ležet na sobě. Zároveň by mezi nimi neměla vznikat mezera či proluka. Na jeden díl koberce navažte vždy plynule dalším a případné přebytečné části ořežte ostrým nožem. 


Přečtěte si náš článek o přípravě terénu před pokládkou trávníkového koberce.

Pokládka ve svažitém terénu

Trávníkové koberce můžete pokládat i ve složitějších terénech – bez problémů se dají realizovat v terasovitých a svažitých zahradách. Pokud pokládáte trávníkový koberec ve svahu, vždy začínejte na spodní straně pozemku (a samozřejmě na delší straně). Koberec  pokládejte směrem nahoru, mírně šikmo.

Péče po samotné pokládce

Položené pásy trávníku pečlivě uválcujte a důkladně zalijte. Dále už trávník nezalévejte dokud nezačne jevit známky mírného vadnutí. Podpoříte tak vytvoření bohatého kořenového systému. Pozorujte, jak se trávník chová a jak vypadá, abyste ho nenechali přeschnout. Na plochu trávníku v následujících 14 dnech nevstupujte – pokud byste přes něj nutně potřebovali procházet, natáhněte si na něj prkno, které vám poslouží jako lávka. Kdybyste během prvních dvou týdnů trávník zatěžovali, mohly by na něm vzniknout nerovnosti.

Několik tipů pro snazší pokládku

  • Koberec určitě rozbalte v den dodání. Pokud byste ho nechali delší dobu srolovaný, hrozilo by jeho zapaření.
  • Po zakořenění byste měli trávník pravidelně zalévat - zhruba 2 až 4 litry vody na 1 m2 denně.
  • Po zapojení trávník sekejte každý týden. Při jednorázovém sekání zkracujte o jednu třetinu délky stébla.
  • I trávník potřebuje péči – za sezonu se hnojí 4–6x a na jaře a na podzim se provzdušňuje vertikulátorem.
  • Na zimu ho nikdy nenechávejte v neposekaném stavu, mohl by vám totiž zplesnivět.
Sdílet: