210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Jak připravit pozemek před pokládkou trávníkového koberce?

Všechny články
role pokládání trávníkového koberce

Před samotnou pokládkou trávníkového koberce vás čeká několik důležitých prací, které velmi pomohou tomu, aby se koberec dobře zapojil a dělal vám jenom radost. Jejich náročnost závisí na charakteru pozemku, ale i velikosti budoucího trávníku.

Přípravné práce před pokládkou


Řada zahrádkářů bez problémů zvládne přípravné práce svépomocí, zejména pokud chtějí trávníkem pokrýt menší a středně velké plochy. Majitele nesvažitých a perfektně srovnaných pozemků čeká jednodušší práce než ty, kteří mají zahradu ve svahu nebo zahradu terasovitou. A do čeho byste se měli pustit?

  • Strhněte ornici a pozemek srovnejte: V případě menších pozemků, které jsou v rovině, to určitě zvládnete manuálně. Ve složitějších terénech a na velkorysejších pozemcích vám pomůže mini bagr.
  • Upravte plochu rotavátorem: Rotavátory obvykle zpracovávají středně těžké a těžké půdy, ve kterých je potřeba rozmělnit hroudy. Tento stroj má speciální rotační nože, které proniknou do hloubky 15 až 20 centimetrů. Dokonale rozmělní půdu, promíchá její vrstvy, odstraní plevel a dovede účinně zapravit hnojivo do půdy.

  • Drenážujte a zpevněte pozemek: Drenáž vám pomůže odvézt z povrchu pozemku přebytečnou vodu. Pokud je to třeba, zpevněte pozemek kamenivem. Poté navezte ornici a terénní úpravy dokončete utužením půdy a doplněním písčitého substrátu, který je vhodný pro trávníky.

  • Pokládku provádějte až za několik dnů: Po terénních úpravách pozemku nechte několik dnů půdu slehnout a odpočinout. Před samotnou pokládkou pak povrch jemně narušte. Pro lepší výsledky můžete před pokládkou aplikovat speciální hydrogel, který má schopnost zadržovat vodu a živiny. Pokládku trávníku zvládnete velmi dobře svépomocí – třeba podle našeho návodu – nebo se o ni můžeme postarat za vás.
Sdílet: