210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jak bojovat se suchem

Všechny články
IMG_0687

Také máte pocit, že každý rok prší čím dál méně a vaše záhony jsou již před začátkem léta vysušené? Rychlému vysychání se naštěstí dá aspoň trochu předcházet a díky tomu lépe hospodařit s vzácnou vodou.

Jak předcházet vysychání?

·         Půda by měla být kyprá a humózní. Pokud se vám vytváří tvrdá povrchová vrstva hlíny, tak ji motyčkou prokypřete a na jaře nebo na podzim vyživte přidáním kompostu nebo hnoje. Organická hmota v půdě pomáhá v zadržení vody velmi efektivně.

·         Mulčujte vrstvou mulčovací kůry nebo tenčí vrstvou posekané trávy. Pokud by byla vrstva trávy příliš vysoká, tak by mohla začít hnít. Vrstvu můžete po proschnutí postupně navyšovat. Můžete k tomu použít také seno, suché listy nebo jehličí.

·         Zalévejte ke kořenům, vydatně a méně často. Zakořeněné rostliny se snažte „otužovat“ sníženou dávkou vody. Budou nucené svými kořínky dosáhnout hlouběji ke zdroji vody. V horkém létě se snažte zalévat večer, aby se voda tak rychle neodpařila.         

·         Nepoužívejte v záhonech folii. Půda pod ní je „mrtvá“, hnije, nežijí v ní organismy, které by ji kypřily.

·         Vysazujte půdokryvné trvalky, které postupně porostou celý záhon a omezí tak odpar vody.

·         Omezte travnatou plochu na minimum. Voda se z nízkého pažitu odpařuje velmi rychle. Takže pokud můžete, nechte trávu vyrůst na 8-10 cm. Bude mít lepší kořenový systém a díky tomu bude vysychat pomaleji a vy ji nebudete muset tak vydatně zalévat.

Nezapomeňte na sběr dešťové vody. Ideální je svádět do nádrží vodu ze střechy. Dešťová voda je měkká a rostliny ji mají radši než čerstvou z vodovodního řádu.

Sdílet: