210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Bylinky pro jaro 2019 – průvodce výběrem

Všechny články
leaves-739286_1920

Dopřejte si čerstvé bylinky od jara do podzimu! Stačí kousek záhonu, truhlík na balkoně i květináč za oknem. Objednávky budeme odesílat od konce dubna, podle počasí.

Majoránka

Bylinka, bez které by česká kuchyně nebyla úplná. Osobitým způsobem okoření mletá masa, bramborák, guláš, dršťkovou polévku. Svoje nezaměnitelné aroma si udrží i sušená. Pro čtyřčlennou rodinu stačí 4–6 sazenic.

Bazalka

Královna italské kuchyně – pizza, salát Caprese, těstoviny… tady všude dodává pokrmům nezaměnitelnou chuť Středomoří. Využijete ji ale i jinak než na talíři. Pěstujte bazalku doma za oknem a zbaví vás otravných much, vysaďte ji vedle rajčat a ochrání je před padlím.

Petržel

Ve starém Římě byla považována za symbol radosti, nikdy nesměla chybět na stole císaře Karla Velikého. Moderní výzkumy ji řadí mezi tzv. superpotraviny. V kuchyni má univerzální použití, společně s tymiánem a bobkovým listem petržel tvoří základ bouquet garni.

Tymián

Jedna z nejpoužívanějších kuchyňských bylinek vůbec je v čerstvém stavu chuťově mnohem příjemnější než sušená. Kde se vaří, peče nebo griluje maso, tam nesmí tymián chybět. Tymián má i silné antibakteriální účinky, odtud jeho lidový název penicilin chudých.

Oregano

Bylinka známá také jako dobromysl podporuje chuť k jídlu, používá se všude tam, kde majoránka. Naprosto nepostradatelné je oregano při přípravě špaget a pizzy, je jednou z bylinek provensálského koření.

Kde pěstovat? Sluníčko je základ

Nejlepší místo na pěstování bylinek je tam, kam to není daleko z kuchyně. Na pěstování jsou bylinky nenáročné – dejte jim sluníčko, nepřemokřenou a nepřehnojenou půdu a odmění se vám rychlým růstem. Bylinkový koutek by také měl být v závětří, nikdy nepoužívejte chemické postřiky. Kdy sklízet? Nejlépe před polednem, kdy mají nejvíce vonných silic. Bylinkám stačí malý kousek záhonku na výsluní, rostliny s podobnými nároky na pěstování snadno sesadíte i do truhlíku a květníku. Navzájem si nekonkurují.

Sdílet: