210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Zkoušeli jste divoké jarní bylinky?

Všechny články
Glechoma hederacea (1600x1200)

Možná rostou ve vašem okolí, dokonce i na zahradě! A pokud budete chtít, tak si je můžete dokonce vysadit. Každá divoká bylinka na jaře doslova exploduje množstvím vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek.

Rozhlédněte se po zahradě a možná vám na ní letos raší kopřiva nebo popenec. Určitě zahlédnete pampelišku nebo aspoň sedmikrásku. Oblíbená je také šrucha zelná nebo bršlice kozí noha

K čemu všemu se dají použít? Některé je lepší konzumovat tepelně zpracované, to platí především pro kopřivy, jiné jsou skvělé syrové v salátu nebo v pomazánce. Inspirovat se můžete například zde.

Bylinky si můžete nasbírat do zásoby a vychutnat si je v čaji nebo z nich udělat sirup do limonády. Chuťově výtečný je sirup z květů pampelišek.

Mezi bylinky se sice neřadí, ale je to znovuobjevený poklad. Březová míza. V posledních několika letech se stala hitem. Tento dar přírody totiž pomáhá posilovat imunitu a podporuje jarní detoxikaci. Obsahuje přírodní cukry, sodík, draslík, magnézium, železo, vitamíny – A,B,C, éterické oleje a organické kyseliny. Má skvělé účinky na celé tělo. Získává navrtáním kmene brzy na jaře a jejím odchytáváním. Chce to trochu zkušenost, takže nejjednodušší je si mízu koupit již lahvovanou. Více zajímavých informací načerpáte tady.

Užijte si skvělou chuť bylinek a nabijte své tělo energií z přírody!  

 

Sdílet: