210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Čaj ze zahrádky

Láká vás představa, že si vypijete šálek čaje z bylinek z vlastní zahrady? Většinu bylinek si bez problému můžete vypěstovat sami. A nejen na zahradě, mnohdy vám bude stačit balkon, terasa nebo několik truhlíků za oknem.

Proč vůbec pěstovat bylinky do čajů svépomocí?

  • Čerstvé bylinky jsou lepší, a to už proto, že obsahují všechny vitamíny, silice a léčivé složky, které se u komerčně prodávaných čajů částečně ztratí sušením.
  • U bylinek z vlastní zahrady vždy víte, jak jste je pěstovali - ideálně bez použití pesticidů, bez přehnojování průmyslovými hnojivy, pěstované tak, aby jejich růst byl co možná nejpřirozenější.
  • Snadno si namícháte vlastní směs na míru. 
  • Ušetříte. Svépomocí vypěstované bylinky nestojí ani zlomek toho, co zaplatíte za kupované.
  • Příjemný bonus? Mnoho bylinek se uplatní jako koření v kuchyni.

 
Ovocné a léčivé čaje. Co všechno je možné pěstovat a použít pro jejich přípravu?

V tomto pohledu je zahrada skutečně prostřený stůl. Vhodné a oblíbené jsou především nenáročné druhy jako máta, meduňka, měsíček, levandule, šalvěj lékařská, rozmarýn, kopřiva, jitrocel, heřmánek, fenykl či proskurník.

Pro přípravu čajů využijete i části dřevin - list lípy nebo břízy,  plody šípkové růže, květ lípy nebo černého bezu. Určitě využijete také ovoce - lesní jahody, ostružiny, maliny, rybíz (listy), případně jakékoliv drobné ovoce na pečené čaje.

Nezapomeňte na trvalky - kopretina řimbaba, echinacea, chrpa, sléz, kontryhel, třezalka tečkovaná, zavinutka, mařinka vonná… to je jen několik málo druhů, ze kterých lze připravit bylinkové a chuťově výborné čaje.

Tři tipy do čajové bylinkové zahrádky

Máta
Oblíbená bylinka pomáhá zmírňovat žaludeční a žlučníkové problémy, mátový čaj napomáhá zklidnění mysli a podporuje pročištění nosních dutin při nachlazení. Silice máty také dodají svěží vůni masům a letním nápojům. Mátu snadno vypěstujete na záhonu i v truhlíku za oknem. Máty v nabídce.

Meduňka
Voní po citronu a medu, skvělá je v letní limonádě, salátech i zmrzlině. To ale není zdaleka vše. Čaj z meduňky uklidňuje a uvolňuje, napomáhá s usínáním. Vhodný je také při zažívacích potížích. Meduňky v nabídce.

Levandule
Ve formě čajového nálevu aromatické kráska z Provence pomůže při nespavosti, nervovém vyčerpání a bolestech hlavy, dokáže zmírnit projevy migrény. Levandule dobře prospívá i v květináči, kde ale potřebuje nejméně jednou tak velkou plochu než zaujímá rostlina. Levandule v nabídce.

 

Sdílet: