210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Víte, co patří do ptačího krmítka?

Všechny články
Krmítko

I když zimy posledních let jsou poměrně mírné, ptačí obyvatelé našich zahrad a neúnavní bojovníci proti škodlivému hmyzu potřebují právě teď naši pomoc. Víte, čím jim uděláte radost v ptačím krmítku?

Obecně platí, že základem každého přikrmování ptáků by měla být slunečnicová semena. Jsou výživná a pochutnají si na nich všechny běžné druhy ptáků žijících v našich zahradách. Přidat můžete drobnější semínka (len, konopí, řepka, mák či proso), čím ptáčkům rozhodně přilepšíte, jsou sekaná jádra vlašských ořechů a sušené plody bobulovin (za všechny jmenujme jeřabiny).

Nejčastější návštěvníci krmítka. Víte, čím jim uděláte radost?

  • Sýkorky – v létě jsou v zahradě našimi neúnavnými pomocníky v boji proti škodlivému hmyzu. Věděli jste, že v zahradě, kterou si oblíbí, dokážou zlikvidovat až polovinu populace larev obaleče jablečného? Za jeden rok je rodina sýkorek schopna posbírat až 150 kg hmyzu. V zimě sýkorky ocení naši pomoc – v závěsném krmítku mají nejraději slunečnicová semínka a ořechy (třeba vlašské), když jim kolem krmítka rozvěsíte lojové koule, uděláte jim radost dvojnásobnou.

  • Kos černý – dříve výjimečný, dnes běžný návštěvník našich zahrad klasické krmítko příliš neocení. Raději se krmí na zemi nebo oďobává potravu na větvích. Kosům dávejte potravu nejlépe na zem, na místa krytá stříškou. Chutnají jim sušené plody bobulovin (například jeřabiny nebo šípky), rozinky, ořechy, vděčni vám kosové budou, pokud jim na podzim necháte na stromech pár jablek. Ta ostatně ocení i kvíčaly nebo (vzácní) brkoslavové. 

Další ptáčci na krmítku?

Červenka obecná si pochutná na drobných semínkách trvalek a letniček, jen pozor – na krmítku je velmi dominantní, nesnese kolem sebe další strávníky. Vrabci a hrdličky uvítají obilná zrna – oves, proso či pšenici. Strakapoudy a brhlíky uctíte (podobně jako sýkorky) tukovou směsí v podobě lojových koulí, brhlíci vám poděkují za nasekané ořechy.

Co do ptačího krmítka nepatří?

Vyvarujte se především zkrmování domácích zbytků – jakýchkoli. Slaná, kořeněná, uzená nebo zkažená jídla mohou ptáčkům způsobit těžké zažívací potíže nebo i smrt. Do krmítka nepatří ani pečivo – sůl, kterou obsahuje, je pro ptáčky smrtelným nebezpečím.

Sdílet: