210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Vertikální zahradničení je zábava. Zkuste ho také!

Všechny články
Balkon zelenina

Vertikální zahrada je zábava a způsob, jak si dopřát čerstvé bylinky, zeleninu a jahody i na opravdu malé ploše – na balkoně panelového domu, na terase, ve dvoře činžovního domu, všude tam, kde je minimum místa, ale velká touha a chuť vypěstovat si něco sami.

Znáte to sami. Čerstvě natrhané jahody chutnají vždy lépe než kupované, stejně tak, rajčata a okurky mají jinou vůni i barvu než ty, které zrály cestou z jihu Evropy do tuzemských supermarketů na korbě kamionu.

Vertikální zahrady mají mnoho podob – někdo využije staré palety, někdo další si pořídí konstrukci na míru, k dostání jsou i speciální vertikální stěny se samozavlažovacím systémem pro prakticky bezúdržbové pěstování.

Co do vertikálních zahrad doporučujeme a co spíše ne?

Obecně platí, že do exteriérových vertikálních stěn se hodí téměř všechny druhy bylinek, mnohé druhy zeleniny, z ovoce pak především jahody. Naopak, vhodné není do vertikálních stěn vysazovat popínavé druhy, které si pro sebe rychle zaberou příliš mnoho místa, které pak chybí ostatním druhům.

  • Zelenina a bylinky – i na malém balkoně můžete mít jedlou zeleninovou stěnu, které plně uspokojí vaše potřeby. Vysaďte bylinky dle chuti, oblíbené jsou středomořské druhy jako šalvěj, tymián, levandule či rozmarýn. Nezapomeňte na trhací saláty (dubáček apod.), které se sklízejí postupně a špenát, vyberte si u nás chilli papričky a balkonová mini rajčátka.
  • Jahodníky do jedlé stěny doporučujeme odrůdy vhodné pro pěstování v nádobách, při správné péči dají bohatou úrodu, která si v ničem nezadá s úrodou, kterou znáte z běžného pěstování na záhonu.
  • Balkonovky a letničky – vedle jedlých stěn nezapomeňte na vertikální stěnu barevnou. V té vyniknou především převislé muškáty a lobelky, petúnie a minipetunie, povíjnice, fuchsie, vějířovky.
  • Trvalky – spíše nedoporučujeme, dlouho se rozrůstají, mohou vymrzat… trvalkám z mnoha důvodů vyhovuje pěstování na záhonu.
Sdílet: