210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Užitečnější živý plot? Vysaďte do něj keře s jedlými plody

Všechny články
Jedlý živý plot

Jehličnany a okrasné listnáče hrají sice ve výsadbách živých plotů prim, proč ale nezkusit něco nového? Vysaďte na zahradě živý plot s jedlými plody – a klidně i teď uprostřed léta. S kontejnerovanými sazenicemi od nás se uchytí snadno a bez problémů. Které keře s jedlými plody doporučujeme?

Muchovník Lamarkův

Je vhodný do volně rostoucích i stříhaných živých plotů, v našich podmínkách je zimovzdorný. Atraktivní je hned na jaře krásnými bílými květy, celou sezónu (hlavně na podzim, kdy zčervenají) zkrášluje zahradu zajímavými listy. Plody? Ty jsou podobné našim borůvkám (i proto se muchovníku říká „indiánská borůvka“) a najdou uplatnění v marmeládách, džemech, šťávách. Samozřejmě, plody muchovníku můžete konzumovat i syrové, obsahují důležité vitamíny a minerály. Na jedné rostlině vypěstujete kolem 8 kg plodů.

Muchovník Lamarkův roste rychle a ochotně snáší tvarovací řez – bez něj dorůstá brzy výšky až 10 metrů. Do živého plotu se muchovník nebojte vysázet „nahusto“, stejně tak vyzkoušejte kombinaci muchovníku s dalšími ovocnými keři.

Vyberte si muchovník z nabídky zahradnictví

Dřín obecný

Doporučujeme jej spíše do neformálních volně rostoucích živých plotů, která mají za úkol oddělit tematické části zahrady. K růstů potřebuje umístění na slunci, nemá rád zamokřené pozemky. V našich podmínkách je zimovzdorný. Keře dřínu prakticky nepotřebují údržbu, v živém plotu ale bez problému snesou udržovací i zmlazovací řez.

Na jaře keře dřínu vykvétají žlutými květy, plody jsou červené peckovice (známé jako dřínky) s vysokým obsahem vitamínu C. Jejich lehce natrpklou, sladkokyselou chuť využijete při přípravě sirupů či marmelád, hodí se i na kompotování.

Vyberte si dřín z nabídky zahradnictví

Zimolez kamčatský

Keř s plody, které chutí i vzhledem připomínají borůvky (odtud také pojmenování „kamčatská borůvka“) se výborně hodí do volnějších živých plotů – například do kombinace s již uvedeným muchovníkem nebo dřínem. Modré bobule dozrávají od konce května do července (podle kultivaru), opět je uplatníte v marmeládách, sirupech a džemech, velmi chutné jsou i syrové.

Kamčatská borůvka nepotřebuje, na rozdíl od pravých borůvek (například kanadských) pěstování v kyselém substrátu, dobře se jim daří v běžné zahradní půdě. Zmlazovací i udržovací řez kamčatská borůvka snese bez problémů, bez něj dorůstá výšky kolem 1,8 metru. V našich podmínkách je zimovzdorná.

Vyberte si zimolez z nabídky zahradnictví

Rakytník řešetlákový

I rakytník, oblíbený pro vysoký obsah vitamínu C, se může stát součástí živého plotu ve vaší zahradě – opět spíše volněji udržovaného, do stříhaných plotů se nehodí. Rakytník, který je také přezdíván jako citroník severu, je atraktivní i svými stříbřitě zelenými listy, svými květy láká od března do května do zahrady medonosný hmyz. Plody jsou známé žlutooranžové peckovice, které na větvičkách vydrží dlouho do zimy. V kuchyni je uplatníte v sirupech, džemech či marmeládách, v zimních měsících je rakytník jedním z nejcennějších zdrojů vitamínu C.

Rakytník má rád slunečná umístění a lehkou a sušší půdu, dobře snáší letní suché počasí, které u nás v posledních několika letech panuje. Doporučujeme jej také jako pionýrskou rostlinu k osázení dosud neúrodných míst. V živém plotu má své místo zcela určitě.

Vyberte si rakytník z nabídky zahradnictví

Sdílet: