210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Tipy na jarně kvetoucí cibuloviny

Všechny články
sněženky

Každý zahrádkář je na začátku března jako na trní a nemůže se dočkat prvních teplejších jarních paprsků, protože ví, že se začnou probouzet jarní cibuloviny.

Pokud jste je zasadili na podzim a nepochutnal si na nich hryzec nebo jiný živočich, tak pomalu začnou vystrkovat své zelené listy z prochladlé půdy. Mezi prvními se objevují vysoké listy narcisů, které doprovází zahnuté listy tulipánů. Ještě pár dní, možná týdnů a barevná exploze na vaší zahradě bude zářit od žluté po červenou. K těmto nejoblíbenějším jarním květům se přidávají krokusy a modřence.

Kdo nestihl sázení na podzim, tak rozhodně nemusí smutnit. Předpěstovali jsme pro vás všechny výše zmíněné cibuloviny a vy si je rovnou můžete vysadit nejen na zahradu, ale i do květináčů. Kvalita těchto rostlin je zaručená, především díky tomu, že jsme je vypěstovali venku přirozenou cestou, bez nutnosti rychlení. Barevná kombinace těchto jarních krásek v nádobách a květnících bude první jarní dekorací.

V nabídce najdete nespočet

·         narcisů, od běžných až po ty nejzajímavější.

·         Můžete je doplnit modrými nebo bílými modřenci.

·         Skvělé jsou také krokusy,

·         nejoblíbenější zůstávají tulipány.

·         A hyacinty!

Tím výběr rozhodně nekončí.

·         Lesní atmosféru vám připomenou sněženky

·         nebo nádherné čemeřice. Co říkáte na ty tmavě fialové?

·         Zapomenout také nesmíme na jemnou ladoňku, která skvěle ladí s výše zmíněnými sněženkami a modřenci.

Aby vaše zahrada kvetla celé jaro, i poté co odkvetou rané cibuloviny, doporučujeme vysadit okrasné česneky a kosatce.

Vyhlížíte první sklizeň z vašeho záhonu? Zasaďte si oblíbený medvědí česnek. V posledních letech je stálicí v jarních receptech a vítanou změnou po dlouhé zimě bez čerstvě sklizené zeleniny. Jeho květy jsou pak jedním z prvních zdrojů nektaru pro včely.

Všechny kvetoucí cibuloviny a hlíznaté rostliny si můžete nejprve zasadit do květináčů, umístit je na terasu, balkon, ke vchodovým dveřím, do předzahrádky a až vám odkvetou, tak cibule jednoduše zasaďte do země. Příští jaro vám budou opět dělat radost.

 

Sdílet: