210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
kopretina a motýl

Velkokvěté kopretiny byly vyšlechtěny z původních planých kousků, které se na venkovských zahradách vytahovaly nad zvonky, kohoutky a pryskyřníky. Dnes ovšem kopretiny platí za nádherné podzimní květiny, které dodají vaší zahradě uvolněnou atmosféru, vdechnou jí půvab starých časů i letní louky u vaší babičky. Hodí se k plotu, do záhonu anebo klidně na opečovávanou a pěstěnou předzahrádku.

Odolné a nenáročné zahradní kopretiny

Zahradní kopretiny jsou pokladem každé zahrady. Snesou horší půdní podmínky a krásně porostou přesně tam, kam si je naplánujete. Dají se kombinovat jak s vysokými květinami, například třapatkami, ale sluší jim to, i když se naklánějí nad nízkými či středně vysokými výsadbami. V našich podmínkách spolehlivě přezimují a další rok se jejich trsy jen a jen rozrostou. 

Krásné květy vydrží celý měsíc

Kopretiny platí za jedny z nejdéle kvetoucích rostlin, jejich nádherné bílé květy vydrží v plné kráse i čtyři týdny. Po odkvětu se dají výhony seříznout a koncem sezony rostliny většinou vykvetou znovu. Pokud se rozhodnete udělat si kopretinovou parádu i doma, ve váze vám určitě vydrží minimálně týden. Kromě tradičních bílých kopretin se žlutým středem si můžete vybrat i z růžových a žlutých variant. Některé odrůdy jsou velmi dekorativní a nápadné, jiné naopak připomínají původní plané kopretiny, jak je znáte z lesních cest a lučního kvítí.

Doporučujeme Kopretinu největší 

Tato kopretina vám zkrášlí zkracující se dny na zahradě, balkoně či doma ve váze. Svou nevtíravou elegancí se hodí nejen na venkovsky pojaté zahrady, ale také do velmi moderních i minimalistických zahrad. Proto se stala součástí řady podzimních i celoročních záhonů. Ještě oblíbenější než u nás je ve Španělsku a ve Francii, kde se jedná o jeden z nejrozšířenějších botanických druhů.

 

Proč je kopretina největší skvělá volba?

  • Patří mezi středně vysoké trvalky a doroste se výšky až 60 centimetrů. Proto bude vévodit nižší výsadbě nebo pěkně doplní trvalkový záhon.
  • Květy kopretiny největší mají v průměru 10 centimetrů. Jejich okvětní lupínky jsou bílé jako oblaka a tradiční žlutý terč vám připomene dávné časy v babiččině zahrádce.
  • Nádherně kvete celé léto, od června až do září. Stane se stálicí vaší rozkvetlé zahrady.

Bílá barva květu kopretiny největší působí v zahradě velmi svěže a jemně. Pokud ji budete sázet do nádob na terasách či balkonech, počítejte s tím, že se stane jejich nepřehlédnutelnou dominantou. V zahradě se uplatní i na okrajích záhonů, v podrostu okrasných dřevin nebo na velkorysejších skalkách. Sluší jim to ve společnosti třapatek, lilií, máků nebo plamenek.

Pěstování kopretin

Kopretina největší výborně poroste na slunném stanovišti. Má ráda vlhké či mírně vlhké a dostatečně výživné půdy. Nevyhovuje jí ani nadměrné vlhko, ani proschlá půda či substráty. Během letních veder či opravdu slunného babího léta byste měli kopretiny pravidelně zalévat. V sezoně určitě neuděláte chybu občasným hnojením či vylepšením půdy. Kopretiny vydrží krásné na jednom stanovišti asi tři až čtyři roky – poté byste měli jejich trsy rozdělit a přesadit je na nové místo. Velkou výhodou kopretin je jejich mrazuvzdornost, v našich podmínkách vždy spolehlivě přečkají zimu.

Sleva: Kopretiny si nyní můžete zakoupit se slevou -10 % od 3 kusů. Tak ať vám pěkně rostou!

Sdílet: