210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Představujeme bestsellery: 4 skalničky, které přežijí téměř vše

Všechny články
Rozchodníky

Spáry v chodníku, kde se jen obtížně zbavujete plevelu, rozpálená střecha, zámková dlažba, příjezdové cesty, kamenné zídky u rekreační chaty, kam se dostanete jen zřídka... Je spousta míst, která byste rádi osadili něčím, co roste téměř samo a vydrží téměř vše. Vybrali jsme čtyři skalničky, které vaše přání splní beze zbytku.

Coreopsis grandiflora ''Presto'' (3)
Coreopsis grandiflora ''Presto'' (3)

Krásnoočko velkokvěté 'Presto'

Jak už jméno kultivaru napovídá, toto nízké a trsovité krásnoočko s přitažlivými květy se rozroste opravdu rychle (presto) – během jediného roku zvětší porostlou plochu dvakrát i třikrát, a to bez ohledu na počasí či vaši péči. Krásnoočko snáší i dlouhá období sucha, jsou mrazuvzdorná a na bezúdržbových skalkách vám bohatě pokvetou po celé léto. Rozestupy při výsadbě volíme 15 - 20 cm.

netřesky
netřesky

Netřesky

Už z jednoho malého netřesku budete mít za několik let nádherně porostlou skalku, přírodní vzhled dodá koberec netřesků kamenné zídce, už odedávna se netřesky pěstují na střechách – naši předkové je používaly jako ochranu před blesky (do takto ochráněných střech pak prý netřesklo). Netřesk je společník i do těch nejextrémnějších podmínek. V létě vydrží i úporná sucha, v zimě odolá mrazům až -34°C. Doporučujeme vysadit v rozestupech 15 - 30 cm, podle konkrétní odrůdy a požadované hustoty.

Sedum forsterianum ssp. elegans ''Silver Stone'' (2)
Sedum forsterianum ssp. elegans ''Silver Stone'' (2)

Rozchodníky

Nízké a polštářovité druhy rozchodníků (za všechny například Sedum takesimense, Sedum forsterianum, Sedum reflexum či Sedum sexangulare) jsou zcela nenáročné a spolehlivě se udrží i na tak extrémních místech, jako jsou střešní zahrady na celodenním plném slunci. Využijete je na skalkách, suchých zídkách a korytech, a to i u rekreačních chat a chalup, kam se dostanete jen občas a kde není kdo by se postaral o pravidelnou zálivku. Nízké rozchodníky vysaďte všude tam, kde i jiné suchomilné skalničky suchem hynou. Vydrží dlouhotrvající sucho i sluneční úpal.

Cotula hispida
Cotula hispida

Mechovce

Už vás nebaví  čistit spáry v zámkové dlažbě, obruby příjezdových cest nebo kamenné cestičky v zahradě od mechu a plevelů? Osázejte je nenáročným mechovcem (mechem je jen podle jména) – je pochozí, okrasný listem i květem, na místech, kam jej vysadíte, se udrží prakticky napořád. Vhodný je na slunce i do polostínu, do oblastí, kde nepanují silné mrazy.  Potřebuje stále mírně vlhkou půdu, proto mu v období sucha dopřejeme zálivku.  

 

Sdílet: