210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Pět trvalek, které nahradí spálený trávník

Všechny články
sand-2329153_1920

Sucho. Několik posledních let straší tohle slovo každého, kdo má trávník. Pokud nechcete nebo nemůžete trávníku věnovat tolik péče, aby letní vedra a nedostatek vody vydržel dlouhodobě bez újmy, zkuste jiné řešení – vybrali jsme pět trvalek, které trávník na suchých místech spolehlivě nahradí. Všechny jsou pochozí (vydrží sešlapání) a když jim dáte mezi sekáním delší čas, krásně kvetou.

Plazilka

Nenáročná trvalka s poléhavými lodyhami nahradí trávník na suchých a holých místech rychle a spolehlivě. Brzy se polštářovitě rozrůstá, snadno ji udržíte ve vymezeném prostoru. Zelený koberec zdobí od května do července zajímavé květy. 

Mateřídouška

Mateřídouška udělá radost hned dvakrát – na sušších místech vytvoří bohatý koberec, který vydrží i velká horka a delší období sucha, a navíc: Když se projdete po trávníku z mateřídoušky, nádherně voní.Doporučujeme kombinovat jeden až dva druhy na jedné ploše.

Zběhovec plazivý

Zběhovce jsou v našich zahradách doma dlouho – s oblibou je pěstovaly už naše babičky. Jako náhrada trávníku na (částečně) zastíněných plochách jsou zcela nenáročné, nevadí jim sešlapávání ani častější sečení. Na výběr máte několik kultivarů s přibližně stejnými nároky.

Řebříček

Velmi nenáročná a houževnatá trvalka překvapí odolností, i na písčitých půdách na plném slunci ochotně vytvoří hustý koberec. A když občas vynecháte sečení, ozdobí zahradu květy různých barev – podle zvoleného kultivaru.

Rozchodník

Výborným zástupcem této skupiny je rozchodník ostrý, jehož malé lístky dobře snesou i sešlápnutí. Na rozpálených plochách vydrží bez újmy.

Sdílet: