210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Pět tipů, jak udržet vodu v zahradě

Všechny články
Voda v zahradě

S letošní mírnou zimou bez sněhu bude bezpochyby souviset i suché léto, které nás pravděpodobně čeká. I když máte vlastní studnu a na zákazy zalévání se nemusíte příliš ohlížet, určitě se vám hodí několik praktických tipů, jak dodat vláhu stromům i keřům, podpořit zeleninu a udržet vodu i v okrasné části zahrady.

Intenzivní zálivka

Řada zahrádkářů se věnuje spíše povrchovému kropení a každý den dodá rostlinám malou dávku vody, která jim nepřinese velkou závlahu. Daleko prospěšnější je pořádná a poctivá zálivka až ke kořenům, která se v zemině dlouho udrží. Nezalévejte každý den, ale jednou za dva až tři dny opravdu intenzivně.

Využijte každé kapky

Po dešti, průtrži i malé přeháňce se vydejte na zahradu a využijte toho, že příroda zalila za vás. Všechny záhony pořádně nakypřete motykou tak, aby se voda co nejlépe zasákla. Vláha se dostane ke kořenům a nevypaří se tak rychle.

Vezměte do ruky motyku a rýč

Pravidelné rozrušování vrchní ztvrdlé vrstvy půdy pomůže udržet vláhu u kořenů rostlin. Voda se z půdy přestane zbytečně vypařovat a všechna zálivka díky tomu skončí u kořenů rostlin.

Udržte optimální vlhkost půdy

S udržením vlhkosti půdy a její správné teploty vám pomůže tzv. nastýlka neboli mulč. Na mulčování si nemusíte kupovat speciální mulčovací kůru, bohatě vám stačí posekaná tráva, sláma nebo listí. Díky pokrytí zeminy mulčem se půda nerozpálí a nezačne vytvářet půdní škraloup, což je suchá krusta půdy, přes kterou se špatně dostává ke kořenům rostlin voda. 

Rostliny přihnojte

Kompost, rašelina nebo chlévský hnůj – ať už dopřejte své zahradě cokoli, zvýšíte tím její schopnost pojmout vodu. Kompost zároveň podpoří tvorbu humusu a půdu zúrodní. Díky tomu pak půda dokáže pojmout daleko více vody a vy nemusíte tak často zalévat.

Sdílet: