210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Načančané chocholky čechrav ve vaší zahradě

Všechny články
Čechrava

Čechravy se svými květenstvími podobají chocholkám cirkusových koní, proto je v zahradě nikdy nepřehlédnete a často na sebe poutají pozornost. Narozdíl od řady okrasných rostlin krásně kvetou i ve stínu. Bílé, růžové a vínové čechravy zkrášlí stinné kouty vaší zahrady a zajisté se stanou vaší oblíbenou trvalkou.

Ideální okrasná rostlina s krásným květenstvím

Nádherné čechravy rozkvétají v červnu a kvetou až do konce babího léta. Tato okrasná rostlina vyniká kromě kouzelných květenství také kompaktním tvarem. Čechravám se dobře daří ve stínu, ale krásně porostou i v polostínu. Protože je čechrava mrazuvzdorná a poměrně nenáročná, všimli si jí zahradní architekti a projektanti a bývá součástí řady okrasných realizací, parkové výsadby i zámeckých zahrad. Stejně jako zámecká okrasná zahrada bude s čechravami vypadat i ta vaše.

Kouzlo kombinací s čechravami

Výrazné čechravy se dají kombinovat s řadou rostlin, ovšem vždy si musíte uvědomit, že takto nápadná rostlina potřebuje v okolní výsadbě spíše zklidňovat a harmonizovat. Právě proto výborně vypadá s širokolistými trvalkami. Zkušení zahrádkáři čechravy vysazují společně s hostami, bergéniemi a popelivkami. Máte-li na zahradě vodní plochu, můžete podél ní vysadit kromě tradičních travin také čechravy. Nízkým druhům čechrav se bude dařit v nádobách na pergole nebo v stinných trvalkových záhonech. Vysoké druhy dobře doplní i keřové výsadby.

Požadavky na pěstování čechrav

  • Polostinné či stinné stanoviště pomůže ke krásným květům.
  • Čechravy milují vlhkou a kyselou půdu. Nedaří se jim dobře v suché půdě, ale nemají rády ani podmáčené a jílovité půdy.
  • Vysoké druhy krásně obnoví pravidelný řez, třeba do vázy.

Na čechravy i další trvalky máme krásnou slevu -10 % při nákupu alespoň 3 kusů.

 

Sdílet: