210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jste úžasní! Děkujeme za tolik objednávek a důvěry

Všechny články
Puschkinia scilloides var libanotica

Děkujeme za to, že jste nám svěřili svoje jaro v zahradě. Tolik objednávek z loňských let nepamatujeme a moc nás těší, že se tolik zahradnic a zahradníků rozhodlo svoje zahrady vylepšit a být v nich jako doma.

Jsme tu pro vás

V zahradnictví to teď bzučí asi stejně jako na lískách v přírodě – děvčata ze zákaznické podpory berou jeden telefon za druhým, trpělivě odpovídají na e-maily a radí. Naše skvělá Deniska se věnuje vašim facebookovým dotazům – když jí napíšete do zprávy nebo rovnou pod nějaký příspěvek, určitě se brzy dočkáte fundované odpovědi od zkušené zahradnice. (A když nebude vědět, tak se jistojistě poradí a pomůže vám.) Všechny vaše dotazy, objednávky a přání postupně vyřizujeme. Jste opravdu úžasní zákazníci, že nám tolik důvěřujete, jenom vás teď prosíme o trochu trpělivosti a shovívavosti. Možná se na vás nedostane hned v pondělí, ale do středy vám určitě odpovíme.

.

 

V zahradnictví je potřeba každá ruka

Na jaře pracujeme pilně jako včelky úplně všichni. Chceme rostliny co nejdříve expedovat, abyste je mohli rovnou začít sázet. Třeba tady ve skleníku vidíte energickou paní Maříkovou, spolumajitelku Zahradnictví Flos a jednu z vůbec nejzkušenějších zahradnic, které známe. V rodinném zahradnictví je teď prakticky každodenně od rána do večera, kontroluje rostliny, vymýšlí realizace a dobře poradí každému, kdo se přijde na něco zeptat. .

 

Lásky našich zahradnic


Naše zahradnice jsou letos zamilované, konkrétně do cibulovin. Ladoňky, puškinie a krokusy. Sledovat jejich změny den za dnem je naprosto fascinující. Tyhle drobné cibuloviny navíc navštěvuje hojně také hmyz, takže je na co se dívat od rána do večera. Všechny druhy se navíc na vhodném stanovišti krásně rozrůstají samovýsevem a vytvářejí tak úchvatné barevné koberce. Skvostně vypadají jako podsadba nejrůznějších stromů, především v současné době tolik populárních vícekmenů.

.

 


Další krásná zpráva: Vykvetl jeden z prvních poslů jara – dřín obecný.

 

.

Za časů přesazovacích bolí záda


Každý den se zahradnictví plní stovkami nových rostlin a zahradnice přesazují jako o život. Však z toho taky bolí záda! To máte vřesovce, kosatce, nádherné rododendrony, různobarevné azalky… Všechny rostliny už jsou pěkně napučené, takže nás letos čeká bohatá sezona květů.

.

Zeleninová sadba už už už na cestě k vám


Ve foliovnících a ve skleníku všechno jen roste před očima. Včetně zeleninové sadby, která je letos obzvlášť pestrá. Postupně ji přidáváme do předprodeje. Na e-shopu ještě rozhodně nenajdete všechno, co budeme mít v nabídce – počkejte ale týden či dva a už můžete začít vybírat. Čekají vás klasiky jako saláty a rajčata, ale také řada úžasných rarit, včetně trvalkových zelenin, jako jsou například topinambury a čistce. Až to bude aktuální, tak vám o nich zase napíšeme, souhlas? A ještě jedna krásná a voňavá zpráva – už nám tu frčí kolem uší vozíky se sadbou bylinek, nádhera!

.

 

Sdílet: