210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jaké květiny a barvy budou vládnout roku 2022?

Všechny články
levandule

Zajímá vás jaké rostliny, barvy a kombinace jsou in? Sledujeme za vás všechny novinky a trendy, abyste se mohli inspirovat.

Soutěž Trvalka roku začala svou historii v roce 1990 a jejím cílem je předvést trvalku, která nemá konkurenci. Trvalky vybrané pro tuto soutěž musí být vhodné do velké škály pěstitelských podmínek, jsou nenáročné na údržbu, jsou zajímavé co nejdelší dobu roku a mají minimální riziko napadení škůdci nebo nemocemi. Americká Asociace vytrvalých rostlin vyhlásila vítěznou vytrvalou rostlinu roku 2022 - Schizachyrium scoparium a její kultivary. Tyto nádherné okrasné traviny si své první místo zaslouží.

V našem sortimentu najdete okoulující Schizachyrium 'Chameleon'®.

Stejně jako se vybírá rostlina pro zahrady, tak známe i vítěznou pokojovou rostlinu pro letošní rok. Je jí kultivar pepřince Baby Rubber, protože její vzhled představuje optimismus. Měla by být symbolem naděje a také přání nebo motlitbou, že rok 2022 bude šťastný. V naší nabídce máme mix pepřinců, který může být vaším novým interiérovým doplňkem, díky krásným a zajímavým listům.

Pro každý rok se volí barva roku. Není to barva pouze květin, ale čehokoliv. Společnost Pantone představila nový odstín dynamicky modrého odstínu s oživujícím fialovočerveným podtónem.Roku 2022 bude vládnout Pantone barva Veri Peri, tedy odstín fialové, lila. Ve velké rodině modrých tónů vyjadřuje, tato speciálně vytvořená barva, kreativitu a vynalézavost

V barvě Veri peri existuje velké množství kvetoucích rostlin od balkonových, přes trvalky až po listnaté dřeviny. Najdeme mezi nimi například:

·        Petúnie, pelargonie, bakopky

·        Vistárie, šeříky, komule...

·        Levandule, šalvěje...

·        Tařičky, plamenky...

Nechte se inspirovat novinkami a zkuste je zakomponovat do vašich zahrad nebo domovů.

 

Sdílet: