210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jak vypadá Jardin Majorelle?

Všechny články
IMG_3128_baner

Vydejte se s námi do ikonické zahrady v srdci horkokrevné Marrakéše.

Jardin Majorelle
Jardin Majorelle

Jardin Majorelle je jedna z nejznámějších a nejnavštěvovanějších zahrad v Maroku. Nachází se v srdci Marrákeše za vysokou zdí a rozprostírá se na ploše přibližně 9000 m2. Je známá pro svůj jedinečný design, rozmanité druhy rostlin, barevné nádoby a Muzeum berberské kultury. Je to dokonalá oáza klidu uprostřed rušného města.

 

Jardin Majorelle
Jardin Majorelle

Zahradu začal budovat francouzský malíř Jacques Majorelle v roce 1922. Shromáždil rostliny z celého světa, včetně kaktusů, palem, bambusů a mnoha dalších exotických druhů. 

 

 

Jardin Majorelle
Jardin Majorelle

V průběhu let se zahrada stala jeho životním dílem a zdrojem inspirace pro jeho uměleckou tvorbu. Dominantní barvou, kterou Majorelle použil na mnoha místech v zahradě, je intenzivní kobaltová modř, která je dnes známá jako „Majorelle modrá“.

 

Jardin Majorelle
Jardin Majorelle

Po smrti jeho v roce 1962 zahrada chátrala. V roce 1980 ji koupil známý francouzský návrhář Yves Saint Laurent se svým partnerem Pierrem Bergé. Dvojice zahradu obnovila a otevřela veřejnosti. Po smrti Yves Saint Laurenta v roce 2008 byl jeho popel rozptýlen v zahradě.

 

Jardin Majorelle
Jardin Majorelle

V zahradě můžete obdivovat nejen rozmanité rostliny a barevné kompozice, ale také architektonické prvky, jako jsou bazény, fontány a cestičky. 

Jardin Majorelle
Jardin Majorelle

V Muzeu berberské kultury se nesmí fotit. Je poměrně malé, ale moc hezké. Určitě stojí za návštěvu.

Jardin Majorelle
Jardin Majorelle

Vstupenky do zahrady se kupují pouze online. 

Sdílet: