210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Gaura lindheimeri ''Tutti Frutti''_02

Svíčkovec je právem jednou z nejoblíbenějších trvalek posledních let. Vzdušné květy, které se pohybují na tenkých stoncích, vypadají jako motýli. Jeho krásu si užijete dlouhé měsíce, protože začíná kvést na začátku léta a kvete až do podzimu. Vybírat si můžete z bílých, světle růžových až tmavě růžových kultivarů.

Svíčkovec patří mezi jednu z nejoblíbenějších trvalek posledních let. Zahradnící milují jeho subtilní vzhled, květy ve tvaru motýlích křídel a nenáročnost. Vysaďte si v zahradě nebo do nádob svíčkovec i vy a obdivujte jeho křehkou krásu. 

Kam svíčkovec vysadit?

Bude se mu dařit na plném slunci, v hlinito–písčitých, humózních, dobře odvodněných půdách. Velmi dobře odolává letnímu suchu. Především v zimě nesnese vlhkou a přemokřenou půdu, protože uhnívá.

Hodí se do trvalkových záhonů, nádob na terasu, na skalky, ale také do volného prostranství. Vytvoří atraktivní lemování, vyšší kultivary jsou skvělé do pozadí nebo ke kamenným zdem.

Můžete si ho ustříhnout i do vázy.

Jak pečovat o svíčkovec?

Svíčkovec nevyžaduje údržbu, vlastně mu vyhovuje zanedbávání. Během léta můžete stonky sestřihovat, abyste podpořili další kvetení, udržíte tím keřík kompaktní.

Na zimu ho přikryjte chvojím nebo zahrňte kompostem, protože má při nízkých teplotách tendenci vymrzat. Většina bílých kultivarů se zelenými listy by měla v pořádku přezimovat, u kultivarů s růžovými květy a panašovanými listy hrozí, že při větších mrazech vymrznou.

Svíčkovec nesnese dělení, nelze ho tedy množit dělením trsu, ale pokud se mu na stanovišti dobře daří vysévá se. Pokročilejší zahradníci ho mohou množit řízkováním.

Svíčkovec a škůdci?

Svíčkovec velmi dobře odolává chorobám a škůdcům, není zajímavý ani pro lesní zvěř, naopak přitahuje motýly a opylovače.

S čím svíčkovec zkombinovat?

 

Vyberte si z naší nabídky krásných svíčkovců.

Sdílet: