210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
padlí na růži

Všichni jsme o něm již slyšeli a ti šťastnější ho ve své zahradě zatím neviděli. Toto velmi časté plísňové onemocnění způsobené houbami se projevuje bílým, moučným povlakem na listech, pupenech a postupně na celé rostlině.

Objevuje se nejčastěji během teplého a vlhkého počasí. Plísňové spory se šíří větrem, ale i hmyzem. Pokud bychom proti němu nezasáhli, zahubí celou rostlinu a přenese se na další.

Jaké rostliny napadá padlí?

Lepší by možná bylo se zeptat, co nenapadá? Nejčastěji se objevuje na jádrovinách, angreštu (rybízu), růžích, okrasných dřevinách, vinné révě atd.

Jak bojovat proti padlí?

Chemickou cestou:

·         Proti houbovým onemocněním se používají fungicidy. Jsou to chemické přípravky, které je nutné aplikovat přesně podle návodu k použití a ve vhodnou dobu. Například u jádrovin provádíme ošetření v červnu. Vinnou révu ošetříme na začátku června před květem.

Přírodní cestou:

·         Stejně jako na mšice můžete použít roztok mléka (6 dílů mléka, 4 díly vody nebo čisté mléko). Postříkejte jím napadenou rostlinu 1x týdně.

·         Jablečný ocet nařeďte s vodou (4 lžíce octa na 4 litry vody) a postříkejte s ním rostlinu. Roztok nedělejte silnější, abyste rostlinu nespálili.

·         Hydrogenuhličitan draselný zvyšuje pH na zásadité, což není vhodné pro růst hub. Vytvořte směs ze 3 lžic hydrogenuhličitanu draselného smícháním s 3 lžícemi oleje a ½ lžičky tekutého mýdla ve 4 litrech vody. Aplikujte na rostlinu.  

·         Vychladlý roztok z česneku si připravíte spařením horkou vodou 75 g nasekaného česneku v 10 l vody.

·         Prevencí používáním organických hnojiv (hnůj, kompost).

 Podstatné je odstranit napadené části rostliny a ty spálit nebo vyhodit do popelnice na bio odpad.

Sdílet: