210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Hvozdíky jsou ideální trvalky a balkonovky pro parné letní dny

Všechny články
dianthus barbatus_imagovka

Dobře totiž snášejí sucho, takže na balkoně i záhonu bez problémů zvládnou vaši dovolenou nebo občasný nedostatek času na zalévání. Navíc krásně a bohatě kvetou – když jim budete pravidelně odstraňovat odkvetlé květy, bude se stále na co dívat.

Pestrý sortiment hvozdíků ve Flosu
Mezi balkonovkami, letničkami i trvalkovými hvozdíky najdete na našem e-shopu skutečně velký výběr. Pokud chcete květy hvozdíků vyzdobit nádoby či truhlíky na balkoně, nastavte si filtr Balkonové rostliny a letničky. Vyfiltrujete si letničkové nižší a středně velké druhy, které se hodí do nádob a budou vám vytvářet barevný balkon prakticky po celé léto. Oproti trvalkovým hvozdíkům se rychleji rozrůstají a začínají dříve kvést (Dianthus caryophyllus). Vhodné do nádob jsou i dvouleté hvozdíky (Dianthus barbatus), v nabídce máme kultivary, které kvetou již v prvním roce. Nabízíme i řadu nádherných trvalkových a letničkových hvozdíků, které se hodí do květinových záhonů. Klasická trvalka našich babiček se dobře uplatní na různých záhonech, skalkách, suchých zídkách nebo rabatech. Vybírat si můžete z velkého množství kultivarů – od vysokých velikánů po drobné hvozdíky, které mohou záhony lemovat. Nabízíme dokonce i miniaturní hvozdíky, které vyniknou na suchých zídkách a krásně rozzáří skalky.

(na fotografii Hvozdík vousatý 'Diabunda Mix')

 

Krásné na záhoně i ve váze
Naše babičky pěstovaly zejména vyšší druhy trvalkových hvozdíků, kterým se říká karafiáty. I když symbolizují jednu nehezkou éru české historie, vracejí se ve floristice i zahradnických realizacích opět do módy. Jejich zásadní výhodou je to, že jsou velmi odolné vůči suchu, což začíná být v našich podmínkách stále důležitější. I proto představují ideální rostliny na skalky či kamenné zídky. Kvetení rostliny podpoříte pravidelným odstraňováním odkvetlých květů – na záhoně bude vypadat lépe a zároveň brzy znovu nakvete. Vyšší odrůdy (např. Dianthus barbatus) jsou vhodné k řezu, ve váze vydrží krásné i celý týden. Hvozdíky patří k vůbec nejstarším řezaným květinám – jejich zdokumentované použití sahá do doby před 2 000 lety. 

(na fotografii Hvozdík péřitý 'Albus')

 

V našich podmínkách úspěšně přezimují
Klasické trvalky v našich podmínkách bez problémů přezimují na záhonech a dají se pěstovat mnoho let. Důležité je zajistit dobrou drenáž a propustnou půdu. V těžkých jílovitých půdách se jim nedaří. Plané hvozdíky jsou přirozenou součástí našich lučních porostů, proto se v našich klimatických podmínkách dobře daří také těm letničkovým i trvalkovým hvozdíkům na zahradách.

 (na fotografii Hvozdík 'Peach Party')

Sdílet: