210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Hvězdnice zaplaví podzimní zahradu krásnými květy

Všechny články
hvězdnice

Podzimní astry, tak se říká jedněm z nejkrásnějších podzimních trvalek. Hvězdnice začínají nakvétat už v srpnu a na zahradě vydrží krásné až do posledních mrazíků. Na podzimní zahradě představují rovněž cenný zdroj potravy pro motýly, hmyz a včelky, takže u vás na zahradě bude rušno i během podzimu.

Nenáročné hvězdnice s řadou druhů a kultivarů

Novoanglické vínové krasavice. Bělounké vřesovcové hvězdnice připomínající kopretiny. I desítky odstínů fialových, růžových a nachových podzimních aster nádherně ozdobí vaši odkvétající zahradu. Hvězdnice jsou nenáročné na pěstování, a proto mohou ozdobit i zahradu, na kterou nebude od září tolik času. Kvetou sice drobnějšími, ale velmi početnými kvítky, proto jejich stonky tvoří mohutné trsy a v záhonech vypadají jako barevné kvetoucí polštáře. Barevných druhů a kultivarů hvězdnic je obrovské množství – jednotlivé odstíny se ovšem vzájemně skvěle kombinují mezi sebou, nebo doplní trvalky či okrasné trávy. 

Výsadba podzimních aster

Hvězdnice se obvykle vysazují na konci srpna, ale pokud nás čeká teplý a vlahý podzim, můžete je bez obav sázet ještě během listopadu. Na jeden metr čtvereční se hodí přibližně čtyři až šest větších sazenic, v případě menších kultivarů uvažujte o šest až osmi kouscích. Sázet samozřejmě můžete i do smíšených záhonů, kde astry vypadají velmi efektně ve větších skupinách.

 

 

 

Sdílet: