210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
organické hnojivo hnůj

Důležitou součástí péče o zahradu je hnojení. Stejně jako lidské tělo, tak i zahrada potřebuje živiny, které každou sezónu vyčerpá. Hnojením dodáte půdě kromě živin také organickou hmotu, která má vliv na její strukturu.

Rozhodnutí jak a čím budete hnojit je hlavně na vás. V současnosti se přikláníme k ekologickému hnojení, které je nejen velmi prospěšné zahradě a jejím návštěvníkům, ale nemá negativní dopady na životní prostředí.

  • V ideálním případě si můžeme ekologické hnojivo za minimum nákladů připravit sami-ať už na bázi rostlinné nebo živočišného původu. Psali jsme o tom v příspěvku.
  • Druhou možností ekologického hnojení je zelené hnojení. Znamená to, že vysejete rostliny, které jsou pro půdu přínosné, vytvoří rychle velké množství biomasy. A co víc, obvykle jsou velmi přitažlivé pro včely a jiné opylovače. Druhy zeleného hnojení je třeba každoročně střídat, aby se předešlo množení škůdců a šíření chorob. Každá rostlina si také z půdy bere jiné živiny a tím pádem bychom půdu také vyčerpali. Zelené hnojení můžeme vysít na podzim, na jaře nebo v létě. Podle ročního období se také liší jeho druhy:

Jaro – oves, hrách, vikev nebo bob jsou ideální na záhony, kde plánujeme výsadbu zeleniny.

Léto – slunečnice, svazenka, pohanka, hořčice, řepka, měsíček. Může to být i jejich kombinace.

Podzim – žito a ozimá vikev. Půda bude díky nim prokořeněná. Posekejte a zapracujte do půdy až na jaře.

  • Další možností je využít organická hnojiva z naší nabídky, která máte k dispozici ihned, bez práce a v praktickém balení. 

 

Sdílet: