210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Podzim v zahradě

V listopadu se zahrada začíná pomalu ukládat ke spánku, přesto se ani teď zahradnice a zahradníci prakticky nezastaví - stále je totiž co dělat, a to v zahradě okrasné i užitkové. Na co nezapomenout a čeho se naopak vyvarovat?

V užitkové a okrasné zahradě připravte choulostivé rostliny na první mrazy

I když nás dost možná čeká další teplá zima s mírnými mrazy, nenechávejte ochranu rostlin náchylných k poškození mrazem na poslední chvíli. Mnohé druhy na podzim mají pletiva ještě plná vody, která je při zmrznutí nenávratně poškodí - rozsah škod většinou zjistíte až na jaře. 

Jak chránit zahradu před prvními mrazy?

  • Teplomilné rostliny, které pěstujete v nádobách, přemístěte z venkovních prostor do místností, kde nemrzne. 
  • U nádobových rostlin, které pěstujete celoročně venku, zajistěte, aby voda ze zálivky (z deště, sněhu) mohla volně odtékat a nezamrzla.
  • Růže a další choulostivé rostliny ochraňte geotextilií, chvojím nebo jiným vhodným mulčem. Mulčování slámou není vhodné, často v ní nalézají útočiště myši.
  • Pokud máte problém s okusováním dřevin zvěří, vhodným způsobem tyto dřeviny zabezpečte - stromy a keře poškozené okusem snáze podléhají mrazu. 

Stále je čas na výsadbu růží, stromů a keřů

Ideální je vysadit nové růže kolem poloviny listopadu, můžete ale i kdykoli později, pokud ještě nezačalo mrznout a rostliny mají možnost využít bohatou podzimní vláhu. Při výsadbě růží postupujte s rozmyslem, na stanovišti budou často celá desetiletí, špatně zvolené místo znamená další přesazování.

Až do doby, než půda promrzne, máte stále čas na vysazování stromků a keřů, včetně ovocných. Vhodné jsou kontejnerované sazenice, snadněji využijí závlahy z podzimních dešťů a prvního sněhu a lépe zakoření. 

Velkou pozornost a péči věnujte v listopadu trávníku

Pokud je stále teplé počasí, je možné i v listopadu pravidelně sekat - sečte ale “navysoko”, trávník by měl být připraven na přezimování vysoký nejméně 5 cm. Nezapomeňte pečlivě vyhrabat spadané listí, pod kterým by trávník v zimě mohl zahnívat. Navíc, v listí mohou přezimovat plísně a další choroby a škůdci. 

Listí zkompostujte, část můžete ponechat na vhodném místě v zahradě jako útočiště pro ježky a další užitečná zvířata.V listopadu je nejvyšší čas na poslední hnojení trávníku - použijte speciální podzimní hnojiva.

Listopadová zálivka? Ocení ji především stromy

Pokud máte v sudech nebo jiných záchytných systémech i v listopadu dostatek vody, dopřejte stromům a keřům v zahradě důkladnou zálivku. Obecně se doporučuje 10 litrů ke každému, samozřejmě, záleží na velikosti - větší potřebují více vody, menší se spokojí s menším množstvím.

I nářadí, zahradní technika a další pomůcky potřebují před zimou údržbu

Zkontrolujte před zimou stav skleníků a foliovníků, vyměňte prasklé tabulky skla, péči věnujte pohyblivým částem, které by mohl v zimě poškodit vítr. Očistěte a uskladněte zahradní nářadí, zazimujte sekačku, křovinořez a další motorové pomocníky. Uložte zahradní hadice, vypusťte vodu ze sudů a zavlažovacích systémů. 

 

Sdílet: