210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Bílá a fialová. Vysaďte trvalky v trendy barvách roku 2021!

Všechny články
astry_bílá a fialová

Které barvy jsou letos v zahradách trendy? Podle odborníků a zahradních architektů jsou to bílá, fialová a jejich kombinace. Obléknete do bílé a fialové zahradu i vy? Vybrali jsme šest trvalek, se kterými nesáhnete vedle. A které budou trendy nejen v roce 2021, ale ještě dlouho po něm – krása kakostů, náprstníků či hvězdnic je totiž neměřitelná časem.

kakosty a čmelák
kakosty a čmelák

Kakosty

Je jen málo zahrad, kde by zářivě kvetoucí kakosty nebyly doma. Mají minimální nároky na pěstování, kvetou celé léto a vybrat si může opravdu každý – mezi stovkami druhů, odrůd a kultivarů se pro každou zahradu najde ten pravý. Nebo lépe řečeno, pravé – kakostům to nejlépe sluší ve skupinových výsadbách.

zvonky
zvonky

Zvonky

Do zahrad si zvonky našly cestu ve středověku, kdy se původní planě rostoucí druhy začaly pěstovat jako kulturní rostliny, později pak prošly bouřlivým vývojem, na jehož konci jsou ty nejkrásnější zahradní kultivary. V Česku jsou zvonky oblíbené od nepaměti – jejich nenáročnost, bohaté kvetení - u některých druhů až do září a schopnost přizpůsobit se každému prostředí z nich dělá ideální okrasné květiny i v současnosti.

babocka-admiral-na-hvezdnici
babocka-admiral-na-hvezdnici

Hvězdnice

Bílá a fialová může vaší zahradě vévodit i na podzim. Stačí, když vyberete vhodnou kombinaci hvězdnic. Ty patří mezi nejkrásnější kvetoucí trvalky vůbec, v zahradě jsou důležité i tím, že dávají potravu včelám a motýlům i na podzim, kdy už má většina květin po sezóně. Některé hvězdnice začínají rozkvétat už v srpnu, jiné později, většina vydrží až do prvních mrazíků.. Na pěstování jsou hvězdnice nenáročné, škála druhů a kultivarů je nepřeberná.

náprstníky
náprstníky

Náprstníky

Velké květy ve tvaru náprstků (odtud i název samotné rostliny) dělají z této mimořádné trvalky jednu z nejatraktivnějších zahradních květin. Náprstník se stane doslova šperkem každé zahrady, ve které se objeví – mohutnou rostlinu zkrátka nepřehlédnete. Máte malé děti, které rády všechno ochutnávají? Náprstník je prudce jedovatý, už tři sušené listy mohou způsobit smrtelnou otravu. Na druhou stranu, jejich chuť je tak svíravá, že by je jen málokdo dokázal pozřít. 

Ajuga reptans ''Braunherz''
Ajuga reptans ''Braunherz''

Zběhovec

Zběhovec plazivý je původní český druh, roste v nížinách i horských oblastech na loukách, pastvinách i v listnatých lesích. Jako kulturní rostlinu (a léčivku) jej pěstovaly už naše babičky, v posledních několika letech se do zahrad opět vrací stále častěji, a to v různých podobách – oblíbené jsou především kultivary s fialově zbarvenými listy, které tvoří bujně rostoucí nízké koberce nahrazující trávník a lákající květy opylující hmyz. Na pěstování je zběhovec nenáročný.

Veronica spicata ''Christa''_05
Veronica spicata ''Christa''_05

Rozrazily

S oblibou říkáme, že kdybyste vysadili do zahrady jenom rozrazily, nikoho by to nezarazilo – mezi jednotlivými druhy a kultivary jsou takové rozdíly, co se týče výšky a vzhledu, že by si náhodný návštěvník nevšiml, že pěstujete jen... rozrazily. Polštářovité druhy se uplatní na skalkách a zídkách, vyšší druhy vysaďte do trvalkových záhonů a rabat. Rozrazily vykvétají nádhernými květy v mnoha odstínech fialové, nejvíce pak tam, kde jim dopřejete hodně slunce. Rozrazily jsou nejen krásné, jsou i užitečné, jejich květy plné nektaru jsou doslova „čerpací stanicí“ pro včely a motýly. 

lupina detail
lupina detail

Lupina

Mohutná dlouhokvetoucí trvalka. Slušet jí to bude především v zahradách v přírodním a venkovském stylu, které bude od června do srpna zdobit svými výraznými květy. Lupina ovšem zůstane krásně zelená i po odkvětu a její atraktivní listy zkrášlí každý podrost okrasných dřevin i trávník jako solitérní rostlina. Především během suchého jara a léta ocení zálivku. V zimě naopak nesmí dojít k přemokření. Vyhovuje jí plné slunce, ale lze pěstovat i v polostínu. Pokud květenství po odkvětu odstraníme, podpoříme další kvetení. Často se množí samovýsevem. Pozor, celá rostlina je jedovatá

Sdílet: