210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
živý plot bobkovišeň

Živý plot nemusí tvořit pouze ohraničení vaší zahrady, ale může také rozdělovat její jednotlivé části. Měl plnit svou funkci, ale zároveň být atraktivní celoročně. Na jaře je vhodné období pro jeho výsadbu, půda je po zimě dostatečně vlhká, slunce tolik nepálí a nehrozí, že by keře přes zimu vymrzly.

Jak správně vysadit živý plot?

1.       Seznamte sousedy s vaší představou živého plotu. Je pravděpodobné, že nebudou mít nic proti zeleni, ale třeba vás při diskusi budou inspirovat druhem keře, který vás nenapadl a líbil by se vám.

2.       Zjistěte, zda obec vydala vyhlášku omezující vzdálenost výsadby dřevin od plotu a budovy.

3.       Zásadní je dobře připravit výsadbové jámy. Celý prostor důkladně odplevelte a myslete na to, že se keře celkem rychle rozrostou a prostor nebude dobře přístupný.

4.       Do půdy přidejte kompost nebo hnůj. Těžkou půdu odlehčete pískem.

5.       Nepoužívejte folii. Škodíte tak rostlinám i půdě, protože se k nim nedostává vlhkost a všechny životadárné mikroorganismy v půdě uhynou.

6.       Po vysazení půdu kolem keřů zamulčujte. Udržíte tak v půdě vlhkost a zamezíte růstu plevele.

7.       Po výsadbě poctivě zalévejte, především v horkých letních dnech.

 

Mezi českými zahradníky stále převládá oblíbenost nekvetoucích tújí a zeravů. Na třetí příčku se řadí habry. Další populární keře jsou hlohyně a stálezelené bobkovišně. Následuje je ptačí zob, tis a dřišťál. První desítku uzavírá tavola a šeřík.

Další články o živém plotu najdete zde. Dočtete se o různých druzích keřů, jak je vybrat a kombinovat. Přejem vám příjemné čtení a ještě příjemnější výběr. 

Sdílet: