210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

7 rostlin, které kvetou v březnu

Všechny články
Bergenia cordifolia 'Winterglut'

V březnu vykvétá mnoho listnatých dřevin. Vybrali jsme pro vás nenáročné rostliny, které můžete vysazovat během celé sezóny a příští rok na jaře budete obdivovat jak nádherně kvetou. Nezapomínejte na to, že jejich květy nezřídka poskytují první potravu opylovačům.

Pulmonaria 'Samurai'
Pulmonaria 'Samurai'

Plicníky

Do stínu nebo polostínu vysaďte plicníky. V nabídce máme kultivary s krásnými listy, takže i po odkvětu budou okrasou vašeho záhonu.

Zajímavostí je, že květy mají zpočátku růžovou barvu, po opylení se mění na modrou. To je signálem pro hmyz, ten opyluje pouze růžové, neopylené květy. 

 

 

Primula denticulata 'Weisse Auslese'
Primula denticulata 'Weisse Auslese'

Prvosenky

Mezi trvalkami, které by neměly chybět v záhoně spolu s cibulovinami, patří různé druhy prvosenek. Každé jaro obdivuji kulatá květenství prvosenky zoubkaté a jarní kytičku bych si nejraději uvázala z prvosenky jarní. Oběma se daří na slunci i v polostínu, v dostatečně humózní a vlhké půdě.

 

 

Corylus maxima 'Purpurea'
Corylus maxima 'Purpurea'

Líska největší 'Purpurea'

Milujete lískové oříšky? Vysaďte si lísku. Tato dorůstá 3 až 5 metrů. 

Salix gracilistyla Red Cats
Salix gracilistyla Red Cats

Vrba štíhlopestíková 'Red Cats'

Také bychom neměli zapomenout na vrby a lísky. Ty včely milují.

Co třeba vrba s růžově stříbrnými kočičkami? 

 

Magnolia stellata
Magnolia stellata

Šácholan hvězdokvětý

Pokud nepřijdou pozdní mrazy, na zahradě mé maminky rozkvete obrovský šácholan. Že nevíte, co to je? Magnolie. 

Existuje mnoho kultivarů šácholanů, kvetou od bílé, přes růžovou až po tmavě vínovou. Květy se otvírají z chlupatých poupat. Vyniknou jako solitér.

 

 

Prunus kurilensis 'Brillant'
Prunus kurilensis 'Brillant'

Třešeň kurilská 'Brillant'

Kromě již dříve zmiňovaných vilínů, kdoulovců a masoplodky začínají kvést slivoně a okrasné třešně i višně. Je to nádhera! 

Tento pomalu rostoucí keř nebo strom s bohatě větvenou korunkou se hodí i do menší zahrady. Listy má zelené a na podzim se zbarvují od žluté až po červenou. Drobné, bohaté květy rozkvétají velice brzo na jaře. Jejich barva je téměř bílá s jemným růžovým nádechem. Koruna je hustá a kromě tvarovacího řezu v předjaří není nutné dřevinu vůbec řezat.

Bergenia cordifolia 'Winterglut'
Bergenia cordifolia 'Winterglut'

Bergénie

Trochu opomíjená trvalka, která „přežije všechno a roste snad všude“. Moje babička ji měla na zahradě a z ní jsem si ji také vykopla na mou zahradu. Má velké, voskované listy a kvete růžovými květy na nízkém stonku. 

 

 

Helleborus niger_jaro
Helleborus niger_jaro

Bonus navíc

V březnu ještě stále kvetou čemeřice, které jsou velkým lákadlem pro hmyz. Od konce února a začátku března váš pohled přitáhne žlutě kvetoucí dřín.

Sdílet: