210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.
Genista lydia

Představujeme vám výběr 3 žlutě kvetoucích raritních rostlin, které se hodí na plné slunce, ale zvládnou i polostín. V zahradách je moc často nevidíte, přesto jsou to skvělé a odolné rostliny.

Kručinka

Když jsem byla loni na konci května v Toskánsku, viděla ji kvést na stráních kolem dálnic. Je totiž nenáročná na zálivku, miluje slunce a hlavně bohatě kvete.

Kručinka je keřík nízkého vzrůstu, který od května kvete množstvím zařivě žlutých květů. Vysaďte ji na slunce, do sušší půdy.

Ajanka

Tato trvalka pochází z Japonska a je zajímavá svými laločnatými, tmavě zelenými listy se stříbrným okrajem

  • vytvoří souvislý koberec z listů, takže je výborná jako půdokryvná
  • kvete jasně žlutými knoflíkovitými kvítky na konci sezóny, takže prodlouží kvetení v zahradě
  • hodí se na okraje trvalkových záhonů nebo do skalky
  • můžete ji pěstovat i v nádobách
  • odolná chorobám a škůdcům
  • můžete ji množit na jaře dělením
  • roste do výšky 30-45 cm a šířky 60-90 cm

Vysaďte ji na plné slunce nebo do polostínu. Půda by měla být středně vlhká, dobře odvodněná. Během horkého léta by měla mít lehký odpolední stín, ale sucho zvládá velmi dobře. 

 

 

Volské oko

Možná ho znáte pod názvem volovec vrbolistý nebo volské oko vrbolisté. Je to divoce rostoucí trvalka, kterou najdeme v horách jižní a střední Evropy. U nás roste vzácně na jižní Moravě. 

Zelené listy připomínají listy vrby. 

Kultivar 'Alpengold' kvete až 7 cm velkými kopretinovými květy.  

  • Je to skvělá výplňová trvalka do trvalkových záhonů nebo na skalku.
  • snáší suché a chudé, písčité půdy, daří se mu na slunci (ale zvládne i polostín a středně vlhkou půdu, musí být dobře odvodněná)
  • odolává chorobám i škůdcům
  • kvete velmi dlouho od června do září

 

 

Sdílet: