210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Živé ploty z listnatých stromů a keřů jsou pestré celý rok

Všechny články
Listnatý živý plot

Je tolik druhů živých plotů, kolik je potřeb jejich pěstitelů – a vedle „tradičních“ výsadeb z jehličnanů se stále častěji pěstují živé ploty z listnatých stromů a keřů. Chcete listnatý živý plot také? Máme pro vás tipy na druhy, se kterými nesáhnete vedle.

Když se řekne listnatý živý plot, znamená to většinou „živý plot z habru“. Není divu, jeho vlastnosti jej pro pěstování v živých plotech přímo předurčují – výborně snáší i hluboký zmlazovací řez, snadno také zmlazuje z kořenů a má nebývalou schopnost regenerace. Přestože je opadavý, udělá v zahradě stejnou službu jako neopadané ploty z jehličnanů – suché listí totiž shazuje až na jaře, kdy začíná nasazovat listí nové.

Oblíbeným listnáčem do živých plotů je také ptačí bob. Je dokonale otužilý, výborně snáší střih a tvarování, rychle roste. A v mírných zimách, které jsou v posledních letech stále častější, opadává nezřídka až v předjaří. Samozřejmě, k dispozici jsou i kultivary stálezelené, ty se ale častěji volí pro solitérní výsadbu.

Potřebujete živý plot, který bude nejen ozdobou zahrady, ale zároveň ji ochrání před vniknutím divokých zvířat a dalších nevítaných návštěv? Vysaďte některý z vyšších kultivarů dřišťálu – roste rychle a díky ostrým trnům brzy vytvoří neprostupnou hranici kolem pozemku. Dřišťály výborně snášejí tvarování, na výběr máte opadavé i stálezelené kultivary.

Do volně rostoucích živých plotů se hodí většina keřů okrasných listem či květem – snadno tak například vytvoříte živý plot, který bude kvést od jara do podzimu a bude celý (nebo jen v některých svých částech) stálezelený. Fantazii se meze nekladou – pokud samozřejmě dodržíte nároky rostlin, které do živého plotu zařadíte.

Do volných živých plotů se hodí například bohatě kvetoucí tavolníky, vedle nesáhnete s cesmínou, pustorylem, pámelníky či kalinou.

Listnaté keře a stromy do živých plotů pro podzimní výsadbu jsme pro vás připravili na speciální stránce.

Sdílet: