210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Sucho a horko? Víme, které rostliny je zvládají nejlépe

Všechny články
Máčka

I když to letos dlouho nevypadalo, přicházejí měsíce, kdy slunce a vysoké letní teploty promění mnohé zahrady téměř ve vyprahlou poušť. I v těchto náročných podmínkách si ale můžete dopřát zahradu či terasu plnou kvetoucích rostlin. Stačí vybrat ty správné.

Horká a suchá léta, kterých je v posledních letech stále více, přinášejí problémy nejen vodohospodářům – v zahradách, a zvláště v těch, ve kterých nemáme možnost pravidelné každodenní zálivky, se zužuje šíře rostlin, které vysoké teploty bez problémů vydrží. Jistě, můžete zasadit pouze obligátní netřesky a další sukulenty, ale co když chcete i něco tradičnějšího?

Připravili jsme výběr horkomilných rostlin, které vás i v nejteplejších obdobích roku překvapí krásou a bohatstvím květů a kterým zároveň nebude vadit, když se obloha na pár dnů zatáhne a přijdou deštivé dny.

Máčka plocholistá 'Blaukappe'

V zimě odolá teplotám až -34°C, v létě bez problémů přežije i největší horka. Je atraktivní, v zahradě nepřehlédnutelná, výborná k řezu i k sušení. Máčka plocholistá patří k rostlinám, které se vyplatí mít v každé zahradě. Zkrášlí místa, kde kvůli suchu moc jiných rostlin neprospívá, výborně poroste i v kamenitých záhonech a na svazích stepního charakteru. Navíc, její zajímavá květenství jsou magnetem pro motýly a včely.

Rozchodník nachový 'Xenox Rainbow'

Jako všechny rozchodníky má i tento kříženec rád suchá a slunná místa, v přemokřené půdě naopak hrozí zahníváním kořenů. Čím se ale liší, to jsou jeho květenství – kultivar 'Xenox Rainbow' totiž během kvetení mění postupně barvu květů od žluté po růžovou barvu, čímž plně potvrzuje své jméno, odkazující na duhu. Doporučujeme jej například do smíšených trvalkových záhonů, vykvétá právě tehdy, když ostatní trvalky odkvetly.

Třapatka srstnatá 'Prairie Sun'

Ve své domovině, kterou je Severní Amerika, roste hojně v prérijních společenstvech, na okrajích křovin či příkopů podél silnic. Slunná stanoviště a dobře propustný substrát vyžaduje kultivar, jehož jméno v překladu zní „prérijní slunce“ i v našich zahradách. V takových podmínkách vás okouzlí velkými žlutými květy s oranžovožlutým okem, které nakvétají na rostlinách od června a jsou velkým lákadlem pro motýly. Květy třapatky srstnaté jsou vhodné k řezu, ve váze vydrží až 10 dnů. Pěstuje se jako trvalka.

Šalvěj hajní 'Rügen'

Kamenitá a suchá místa v zahradě mohou přes léto rozkvést záplavou fialovo-modrých květů šalvěje hajní. Co jí naopak nedělá dobře, jsou zamokřená místa a místa s nedostatkem přímého slunce. Kultivar 'Rügen' dorůstá výšky až 40 cm, po odkvětu doporučujeme rostliny seříznout, na podzim vykvetou znovu. Šalvěj hajní je také vhodné vysadit do blízkosti záhonu růží, má pozitivní vliv na jejich zdravotní stav.

Pryšec třezalkovitý 'Silver Fog'

Bíle kvetoucí kultivar horkomilného pryšce rychle a ochotně rozvětvuje, je tak vhodným adeptem na pěstování v závěsných nádobách. V našich podmínkách se pěstuje jako letnička, v truhlících a nádobách vynikne nejlépe jako solitér. Můžete jej zkusit také v kombinaci s velkokvětými letničkami, kdy vynikne kontrast mezi jejich velkými a jeho drobnými květy. Pryšec třezalkový snáší velmi dobře letní sucho a vedro, netrpí na choroby a bohatě kvete až do prvních mrazíků.

Sdílet: