210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Ptačí hodinka 2023

Všechny články
plakat-410x292-mm-hodinka-hometisk150-2

Každý rok pořádá Česká společnost ornitologická sčítání ptáčků na krmítkách. Tato akce pro veřejnost má velký význam a počet účastníků rok od roku roste. Zapojte se i vy!

Proč je sčítání zimujících ptáků důležité?

  • O chování zimujících ptáků se toho zatím ví málo. Jen díky sčítání a pozorování veřejností získá ČSO dostatek údajů o tom, kolik ptáků se u nás v zimě vyskytuje.
  • Cílem je také získat přehled, kteří ptáci ubývají a kteří přibývají.
  • Dozvíme se, jaké prostředí ptáci nejraději využívají.

 

Jak sčítat? Je to snadné...

  • Vyberte si vhodné místo k pozorování – nejlépe krmítko s pestrou nabídkou potravy.
  • Kdykoliv v průběhu 6.–8. ledna 2023 sčítejte ptáky po dobu jedné hodiny.
  • U každého druhu zapisujte vždy nejvyšší počet jedinců spatřených najednou. Uvidíte například 3 sýkory modřinky, za chvíli je jich tam 6 a po chvíli už jen 1? Zapište si u modřinky 6.
  • Počítejte všechny ptáky – nejen na krmítku, ale i ptáky v okolí nebo přeletující.
  • Po dobu sčítání zůstaňte na jednom místě – nesčítejte na procházce.

Sčítání není soutěž, ale vědecký výzkum. Určitě pošlete své výsledky, i kdybyste během své hodinky spatřili jen málo ptáků, nebo dokonce žádné. Jenom díky tomu se odborníci z ČSO dozví, kde ptáci chybí.

Mám odsčítáno – kam pošlu svá pozorování?


Údaje je možné zadávat online na stránkách ČSO. Při sčítání můžete výsledky také zapisovat do papírových formulářů z letáku a následně přepsat do online formuláře.

Výsledky odešlete nejpozději do 15. ledna 2023.

 

Více o tom, jak se zapojit se dozvíte zde a spoustu krásných edukačních materiálů o ptácích (včetně povedeného ilustrovaného plakátu) si můžete stáhnout tady.

Správně přikrmovat zimující ptáčky je velmi důležité. Co byste měli do krmítka dávat a co naopak ne si přečtěte zde.

Sdílet: