210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
IMG_6517

Podmínky na jaře jsou ideální k výsadbě. Půda je ještě dostatečně chladná a hlavně vlhká, rostliny, keře a stromy tak mají dobré podmínky, aby zakořenily, než přijde suché letní období.

V jarních měsících doporučujeme, abyste se zaměřili na výsadbu

  • prostokořenných ovocných stromů – obzvlášť peckovin, 
  • všech typů okrasných stromů, keřů a živých plotů. 

Dobře se ujmou borůvky, rybízy a angrešty, a trvalky.

Před samotnou výsadbou byste si měli promyslet kam strom nebo keř vysadíte. Projděte se a podívejte se jaké stromy v sousedních zahradách převažují – zda jsou to meruňky, jabloně či třešně. Každá oblast je specifická nejen počasím, povětrnostními podmínkami, ale také kvalitou půdy. Předejdete pak trápení, pokud byste si vybrali něco úplně nevhodného. Také zvažte velikost koruny, rozložitost keře, pokud vysazujete poblíž jiných rostlin. Koruna vrhá stín, který by následně mohl vadit jiné výsadbě. Pokud si nejste jisti výběrem, tak se na nás obraťte a my vám rádi poradíme. 

Před výsadbou si připravte dostatečné množství kvalitního kompostu nebo hnoje, kterým obohatíte půdu pod kořeny. Stromy podpořte dřevěnými kůly, aby je nepoškodil silný vítr. Okolí vysazeného stromu či keře pak dostatečně zamulčujte, aby nedocházelo k vysychání půdy. Zásadní je samozřejmě dostatečná zálivka, protože i na jaře může být v některých oblastech poměrně sucho. 

V případě ovocných stromů je třeba po vysazení udělat tzv. výchovný řez. Co to znamená? Stromy se stříhají každoročně od prvního do pátého roku po výsadbě. Cílem je mít statný kmen a vzdušnou korunu. Při výsadbě na jaře omezte počet výhonů a ostatní zkraťte na dva nebo tři pupeny. Pokud nemáte s řezem ovocných stromů zkušenosti, tak se poptejte v okolí na zkušeného ovocnáře, který by vám strom ořezal nebo pokud si troufnete sami, tak shlédněte videa na youtube, kde vřele doporučujeme výborného pěstitele Jana Urbánka, který má videa ke všem druhům a stáří ovocných stromů. Stejně tak je velmi názorné video o nářadí, které k řezu stromů používá. 

Příprava na výsadbu a následná péče se opravdu vyplatí. Krásně vzrostlá a plodící zahrada vás pak bude provázet všemi ročními obdobími a bude vám hlavně dělat radost. 

Sdílet: