210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Oslavte s námi Mezinárodní den lesů

Všechny články
Les

Lesy! Jsou blahodárné nejen pro naši planetu, ale také pro naši duši. Měli bychom o ně s láskou pečovat, rozšiřovat je a pomáhat jim. Proto slavíme Mezinárodní den lesů.

Poprvé jsme jej slavili v roce 2013. Tento významný den by měl zvyšovat povědomí o významu všech typů lesních ekosystému pro udržitelný rozvoj. Letošní ročník 2022 má téma Lesy a udržitelná produkce a využívání.

Lesy pokrývají třetinu planety. V ČR to je 33,1 %, což je přes 2,6 milionu ha. Do této plochy by se Praha vešla 54x. Každým rokem se u nás plocha lesů zvětší o 0,06 %! Největší zalesnění je v Libereckém kraji, skoro 45 % a nejmenší v kraji Hlavního města Prahy – přes 10 %.

Čtete rádi? Pokud byste se rádi dozvěděli poutavým vyprávěním o stromech, a o tom, jak fungují nejen samostatně, ale i jako ekosystém, tak vřele doporučujeme knihu Tajný život stromů od Wohllebena Petera. Kniha je k dostání i v audioverzi.

Dětem můžete hravě a zábavně přiblížit tuto tématiku díky tipům od Les ve škole. Oslavte s nimi dnešní den venku, v lese.

Máte velkou zahradu? Prostor v obci, kde by se mohly vysadit typicky české lesní stromy? V naší nabídce najdete zástupce borovic, smrků, modřínů, ale také duby, buky a břízy. Vytvořte si i vy malý lesík podle vašich možností.

 

Sdílet: