210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Nenáročné skalničky do nové skalky? Zasaďte tyto čtyři

Všechny články
Skalničky

Mít na zahradě skalku znamená mít příležitost vybudovat si na malé ploše vlastní krajinu – stačí vhodně umístit kameny, zajistit části skalky dostatečné oslunění a části trochu stínu… a nic nebrání tomu, abyste na zahradě ve středu Evropy pěstovali skalničky z celého světa.

Říkáte, že tak jednoduché to není? Máte pravdu, některé skalničky mají specifické nároky na podmínky a péči, kterou jim pěstitelé věnují – a i při malé chybě může veškerá snaha přijít vniveč. Máme pro vás výběr skalniček, které jsou odolné, potřebují minimum péče a vyhnete se při jejich pěstování zklamání z neúspěchu. 

Lomikameny. Nejoblíbenější české skalničky

Jejich obliba je namístě. Díky silným kořenům, které dosáhnout i do těch nejméně dostupných štěrbin mezi kameny (odtud i název rostliny), rostou i tam, kde jiné skalničky vyklízejí pole. Na trhu je přibližně 400 druhů a kultivarů lomikamenů s různě velkými listovými růžicemi a květy. Lomikameny potřebují k růstu slunce a dobře propustný substrát. I při minimální péči vytvoří na skalce krásné a bohatě kvetoucí bochánky.

Lomikameny v nabídce

Netřesky rostou v každé zemině a v každých klimatických podmínkách

Nevadí jim horko, sucho, ani zima a mráz. Netřesky jsou mimořádně odolné rostliny, které se přizpůsobí každým podmínkám –  k růstu jim stačí dokonce jen malá štěrbinka s troškou substrátu. Na skalce jsou netřesky atraktivní především stavbou rostliny – nápadné různobarevné růžice se ztučnělými listy jsou nepřehlédnutelné. Společně s lomikameny patří netřesky k základním rostlinám pro osazení skalky.

Netřesky v nabídce

Plamenky. Trvalky našich babiček slaví návrat

Kultivary, které v dubnu a květnu tvoří bohatě kvetoucí koberce, rozzáří každou skalku a přilákají do zahrady užitečný hmyz. Plamenky (také známé jako phloxy) dobře snáší pěstitelské přehmaty, snadno a ochotně se množí, především pak na slunečném stanovišti. Hezké (stálezelené) zůstávají plamenky i po odkvětu, na skalce vypadají dobře celý rok. Aby vytvořily bohaté koberce, vyhraďte jim dostatek místa, nebojte se kombinovat různé barvy květů.

Plamenky v nabídce

Hvozdíky provoní celé okolí

Do skalky vyberte především nižší, drobnokvěté a subtilnější kultivary, které postupně vytvoří menší a velmi dekorativní koberce plné květů, které na rostlinách vydrží poměrně dlouho. Karafiáty, jak se hvozdíkům také říká, dávají přednost dobře osluněnému umístění s dobře propustným substrátem, žádnou náročnější péči nevyžadují. Latinské jméno hvozdíku (Dianthus) znamená ve volném překladu „božský květ“ – a na skalce karafiáty vypadají opravdu božsky.

Hvozdíky v nabídce

Sdílet: