210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jak přilákat do zahrady motýly?

Všechny články
butterfly-176156_1920

Jsou krásní, ale je jich stále méně. V přírodě i v našich zahradách motýli ubývají takovým tempem, že brzy mohou zmizet úplně. Jak se tomu bránit? Připravte motýlům na zahradě bohatou hostinu.

Sázka na jistotu? Vysaďte komuli, motýlí keř 

Komule Davidova (Buddleia davidii), lidovými názvy motýlí keř, letní či tibetský šeřík. Pro svá velká květenství, intenzivní vůni a schopnosti přilákat motýly se v zahradách pěstuje stále častěji. Keř původem z Číny kvete v našich podmínkách celé léto a motýly je často doslova obalený. 

Na pěstování je komule nenáročná, stačí jí slunné stanoviště a dobře odvodněná půda s dostatkem humusu. Na jaře se nebojte radikálnějšího řezu, komule kvete na letorostech (tj. nových výhonech, které s jarem teprve raší).

Na jaké další dřeviny motýly nalákáte? Kalina, šeřík, tavolník, zploděr, libora. I jejich květy působí na motýly jako magnet.

Vhodně sestavený květinový záhon je pro motýly jako prostřený stůl 

Motýli mají rádi pestré, příjemně vonící a jednoduché květy s dostatkem nektaru. V motýlím záhonu by neměly chybět třapatka nachová, sporýš, levandule a další intenzivně vonící květiny. Když do motýlího záhonu vysadíte vedle sebe trvaly, letničky a dvouletky, budou mít motýli dostatek potravy od jara do zimy. A od jara do zimy se k vám budou vracet.

A jak je to podle ročního období? Na jaře přilákají motýly na svůj nektar prvosenky, plicníky a tařičky, později pak okrasné česneky. V červnu si motýli pochutnají na nektaru ostálek, aksamitníků či hlaváčů, v plném létě je spolehlivě nalákáte na květy dobromysle, třapatkovky či levandule, na podzim vezmou zavděk hvězdnicemi.

Sdílet: