210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jak na zdravé klíčky

Všechny články
klíčky

V zimě je náš organismus vyčerpanější než v jiném ročním období. Slunečných dnů je méně a naše tělo ocení energii z klíčků. Jsou extra zdravé a navíc chutné. Vypěstujte si je i Vy.

Proč klíčky? 

  • Jsou bohatým zdrojem živin - obsahují vitamíny, vlákninu, aminokyseliny, minerální látk (železo, hořčík, draslík, vápník, hořčík nebo fosfor, a pokud necháme vyrůst v rostlinky, tak i chlorofyl. 
  • Jsou lehce stravitelné a živiny se z nich dobře vstřebávají. Podporují trávení a mají vysokou nutriční hodnotu
  • Díky antioxidantům mají detoxikační účinek
  • Skvěle chutnají.
     


Co klíčit?


Klíčit můžete obiloviny, luštěniny i semínka zeleniny. Mezi oblíbené patří čočka, mungo, hrášek, brokolice, řeřicha, ředkvička atd.

Klíčky mají širokou škálu chutí od pikantní po nasládlou. Také záleží na tom, jak dlouho je klíčíte a jestli necháte pouze vyklíčit nebo necháte vyrůst malé rostlinky.

 


Jak klíčit? 


Nejsnazší je klíčení v klíčící misce, ale poradíte si i bez ní.

  • Namočte semínka na 24 h do vody, můžete je nechat v temnu a pokojové teplotě. Poté je propláchněte a na světle nechte klíčit.
  • Proplachujte ideálně 2x-3x denně. 
  • Pokud nemáte klíčící misku, tak si na uzávěr skleněné zavařovací lahve gumičkou připevněte plátýnko, semínka mějte ve sklenici a proplachujte přes plátýnko.

Důležité je, aby vám semínka nestála ve vodě, hrozila by jim plíseň.

Za 3 dny si můžete pochutnávat na výborných klíčcích. Skladujte je v lednici. 

 

klíčky
klíčky
Sdílet: