210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jak kombinovat jarní cibuloviny do nádob?

Všechny články
IMG_6246

Máte rádi jarní cibuloviny v nádobách a květináčích na terase, balkonu nebo na jídelním stole? Inspirujte se jednoduchými aranžmá, které vykouzlíte i s jedním květináčkem.

Doma jsem urychlila několik květináčů s vysazenými cibulovinami, nasbírala větvičky břízy, kočičky a hlavně mech, hodně mechu.

Pokud se rozhodnete použít mech, zkuste najít ten rostoucí na betonových panelech. Já jsem ho sesbírala ze základny starého plotu. Poradila mi to kolegyně Romana, která zastala floristickou práci a vytvořila všechny jarní kompozice. A měla pravdu, z betonu byl nejlepší!

Rostliny a materiál, které jsme použily do aranžmá:

 

Aranžmá v plechovém lavoru

Starý plechový lavor je ideální pro větší rostliny a divočejší aranžmá. Ve středu je Čemeřice černá, v popředí ladoňka Scilla siberica 'Alba' a na stranu vyčuhuje bohatý modřenec.

Mech krásně zakryl mezery mezi jednotlivými rostlinami, do něj jsou zastrkané větvičky kočiček. Naprosto jednoduchá kombinace bílé a modré, která se v průběhu jara ještě zvýrazní. Použít můžete i modrou ladoňku, nebo naopak bílý modřenec.

 

 

 

Čemeřice v hlavní roli

inspirace jarní aranžmá
inspirace jarní aranžmá

Hliněný hrnec

Stará hliněná nádoba přímo vybízí k využití tradičních cibulovin. Žlutý narcis a fialově modré krokusy jsou doplněné mechem a nedbalým věncem z větviček břízy.

Kontrast mezi výškou květů narcisu a krokusu dodá aranžmá na zajímavosti. Tato skoro venkovská kombinace vynikne nejen na parapetu okna, ale i na zápraží nebo schodišti.

Klasika ve staré hliněné nádobě

IMG_6258
IMG_6258

Sklenice na vysokých stopkách

Rostliny můžete aranžovat i do neobvyklých nádob. Co třeba takové vysoké skleněné sklenice? Hezky se do jedné z nich vejde sněženka (rozdělily jsme trs z květináče, aby se vešel do sklenice). V druhé sklenici je čemeřice (tuto tmavou bohužel nemáme, ale úžasně vynikne tato růžová Helleborus orientalis 'Double Ellen Pink'. Přidejte mech, přes okraj nechte viset jehnědy a rozchodník Sedum forsterianum ssp. elegans 'Silver Stone'.

Jednoduchost ve skle

IG10
IG10

Omáčník

Staré nádobí se k aranžování používá s oblibou. Efektní a finančně nenáročná kombinace sněženky v omáčníku je neotřelá a romantická. Do mechu jsou zapíchnuté větvičky kočiček, popínavého rdesna a drobné větvičky porostlé mechem. Nic víc, nic míň.

Toto drobné aranžmá vynikne na jídelním stole. 

Romantické aranžmá v omáčníku

IMG_6328
IMG_6328

Plechová forma

Stará plechová forma na chlebíček nebo srnčí hřbet si zaslouží osázet. Modřenec má nejen krásné květy, ale i bohaté listy. Jejich barva vynikne v kombinaci s rozdílnou barvou a strukturou listů kopytníku Asarum maximum 'Ling Ling'. Jemný romantický detail dodá bílá ladoňka.

Do všech aranžmá můžete přidat drobná křepelčí vajíčka.

Jaro v plechové nádobě

IMG_6333
IMG_6333
Sdílet: