210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Herbář - rostlina měsíce února

Všechny články
332536501_591125383057564_5072409071556219050_n

Na přelomu února a března začínají kvést první krokusy. Stáhněte si k nim nový list herbáře, kde se dozvíte, které krokusy voní či jaký krokus je nejznámější.

List herbáře si stáhněte zde.

 

Šafrán (lat. crocus) řadíme do čeledi Iridaceae - kosatcovité. Známe asi 80 druhů šafránů.
Krokus, nebo také šafrán vyrůstá z cibulové hlízy poměrně nízko nad zemí (do 20 cm). Většina z nich se pěstuje pro své květy, které kvetou obvykle na jaře. Některé druhy kvetou na podzim. Květy se otevírají, za slunečných dní, v noci a během deštivých dnů jsou zavřené.

Kdy sázet krokusy? 

Krokusy se sází, stejně jako ostatní cibuloviny, na podzim, aby vám na jaře vykvetly. Jak pěstovat krokusy v květináči si můžete přečíst na blogu zde, kde najdete i video návod. 

Kam zasadit krokusy?

Hodí se do záhonů, ale také volně do trávníku. Nejkrásnější je vysadit je ve skupinách.
Pokud je vysadíte do trávníku, měli byste sekat trávu až 6 týdnů po jejich odkvětu. Když posekáte trávu dříve, příští rok nepokvetou.

Věděli jste, že krokusy, jejichž cibulky zůstaly v zemi, kvetou o něco dříve, než ty zasazené na podzim v předchozím roce?

Co s krokusy po odkvětu?

Po odkvětu krokusy zatahují a ponechávají se v půdě. Příští rok opět vykvetou. Časem se cibulky samy namnoží. 

Jak se množí krokusy?

Po několika letech se krokusy začnou samy množit a rozšiřovat v zahradě. Toho můžete využít a po odkvětu vyjmout z půdy cibulky, ty rozdělit a rozesadit. Budete postupně mít více barevných krokusových koberečků.

Krokusy obvykle nevoní, ale existuje několik výjimek. Patří mezi ně:

Crocus chrysanthus ‘Blue Pearl’
Crocus chrysanthus ‘Cream Beauty’
Crocus sieberi ‘Firefly’
Crocus sieberi ‘Tricolor’

Další zajímavosti se dozvíte v herbáři.

Líbí se vám krokusy a ještě žádné nemáte? Chcete jich víc? Vyberte si z naší nabídky krokusů.

Sdílet: