210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Jak na výsadbu jarních cibulovin do nádob?

Všechny články
cibule do květináče

Rozkvetlé květináče a truhlíky brzy na jaře jako první známky jara. Dopřejte si je na balkoně nebo terase i vy. Jak na to, si přečtěte v článku nebo se podívejte na video.

Na podzim můžeme sadit všechny druhy cibulovin – tulipány, hyacinty, narcisy, modřence aj. Pokud kupujete cibule v zahradnictvích, tak by již ošetřené být měly.

Nádoby:

·         jsou vhodné terakotové s odtokovým dnem

·         pokud mát nádoby nové, tak je na několik hodin ponořte do vody, aby nasály vodu. Nebudou ji pak brát ze substrátu.

Jak postupovat?

·         Cibule sázejte jakmile je přinesete ze zahradnictví, nenechte je vyschnout.

·         Na dno dejte drenážní vrstvu – z kamínků, keramzitu, štěrku.

·         Na něj vrstvu substrátu, který můžete odlehčit přidáním písku a přihnojit kompostem.

·         Cibule vyskládejte hustě u sebe, téměř na dotyk po celém povrchu substrátu. Hloubka by měla odpovídat dvojnásobku výšky cibule.

·         Zasypte vrstvou substrátu.

·         Důkladně zalijte, aby cibule mohly zakořenit.

·         Umístěte na chráněné, suché místo, kde teplota v zimě bude mezi 5-10°C. Květináč také můžete zapustit do záhonu.

·         Povrch květináče můžete přikrýt chvojím nebo igelitem.

·         V předjaří, jakmile se začne oteplovat a přijdou slunečné dny, vyndejte květináč ven. Sundejte chvojí a začněte zalévat.


Co s cibulemi po odkvětu?

Cibule podruhé do květináče nesaďte. Po zavadnutí vyndejte cibule, uskladněte přes léto a na podzim je zasaďte do záhonu.


Jak dlouho cibule potřebují k zakořenění a kdy je tedy do květináče nejpozději zasadit?

·         Krokusy: 8 týdnů

·         Hyacinty: 8-10 týdnů

·         Narcisy: 10 týdnů

·         Tulipány: 4-5 měsíců (říjen je tedy nejlepší čas)

Co to znamená? Teprve po uplynutí doby potřebné k zakořenění můžete květináče přenést na teplé a slunečné místo, začít zalévat a nechat rašit. Pokud potřebujete rašení odložit, tak cibule nechce v chladu a mírně vlhkém substrátu delší dobu.

 

Sdílet: