210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Co právě kvete v Zahradnictví Flos?

Všechny články
Narcissus ''Apple Pie'' detail květu IV

Pojďte se s námi chvilku toulat zahradnictvím. Ukážeme vám rostliny, které už nádherně kvetou, voní a přinášejí nám každodenní radost. Třeba inspirují také vás…

Oblíbené rostliny moderních zahradních architektů


V moderní zahradní architektuře se velmi často setkáváme s využitím botanických tulipánů – jsou totiž v souladu s trendem přírodních a divokých výsadeb, ale zároveň se hodí také k výsadbám neutrálnějším a jemným. A protože se botanické tulipány poměrně obtížně shání, připravili jsme pro vás letos na e-shopu jejich bohatý sortiment, abyste svoji zahradu vystřihli stejně skvěle jako zahradní architekt. V naší nabídce si můžete vybrat z nejrůznějších barev a tvarů i kultivarů vhodných pro různá stanoviště.

Botanické tulipány najdou své uplatnění i v zahradách pro včely a motýly, protože jsou velmi oblíbené u řady opylovačů. Svým vzrůstem jsou většinou o něco nižší než klasické zahradní tulipány, proto s nimi můžete v zahradě experimentovat na řadě míst. Vyniknou v podrostu stromů, nádherně olemují cestičky, dodají svěžest skalce, vykouknou v popředí záhonů a velkou parádu udělají i v kompozici trvalkových rabat. Po odkvětu jejich cibulky nemusíte vyjímat z půdy – na stejném stanovišti mohou kvést řadu let.


Na fotce vidíte botanický tulipán ‚Praestans Fusilier‘. Ovšem žádný filtr ani make-up nehledejte, takhle zářivě červený je doopravdy!

Čemeřice nádherně kvetou, ale taky se pořádně rozrostou


Na pěstování nenáročné čemeřice rozkvétají v nejedné moderní zahradě. Zahradní architekti je s oblibou využívají zejména díky jejich okouzlujícím květům, ale také z praktického hlediska – čemeřice se pěkně rozrostou a za dva roky už nebudete ani vědět, že pod nimi kdysi byla mulčovací kůra. Mezi velkým množstvím druhů a kultivarů najdete řadu různě zbarvených květů. Pro jejich výsadbu je nejvhodnější doba po odkvětu. Na výběru stanoviště si ovšem dejte záležet – nemají v lásce přesazování.

Hvozdíky už jsou venku z vyhřátého skleníku


Některé druhy hvozdíků už naše pilné zahradnice minulý týden přestěhovaly ze skleníků na záhon. Však už je čas. Řada hvozdíků je totiž velmi odolná. Při troše štěstí a mírné zimě se dají na balkoně v truhlíku pěstovat celoročně, někdy dokonce ani nepřestanou kvést. Kromě krásných květů vás v zahradě i na balkoně potěší omamnou vůní. Dianthus caryophyllus má dokonce jedlé květy – jeho okvětní plátky můžete používat ke zdobení dortů a dezertů.

Do štěrkových záhonů patří koniklece


Na skalky a okraje záhonů se hodí nádherně barevné koniklece, které právě začaly rozkvétat. Krásně vyniknou i v populárních štěrkových záhonech. Dobře se jim daří také v kamenitých a suchých půdách. 

Úrazník už se krásně zelená


Sazeničky úrazníku patří mezi jedny z nejprodávanějších rostlin. Částečně díky tomu, že ve větších plochách nahrazují trávníky, a tak si je zákazníci kupují ve velkém. Značné oblibě se těší také díky tomu, že současná zahradní architektura doslova miluje jemně zarostlé nášlapy i cestičky v zahradách. Tu vykukují lesní jahody, tam voní mateřídouška, a tady se přes nášlap vlní úrazník se svými drobnými bílými kvítky, kterými v létě rozkvete. Po zbytek roku pak připomíná mech, odtud i jeho anglický název ‚Irish moss‘.

A na závěr něco pro užitkovou zahradu


Ve sklenících pro vás chystáme zdravou zeleninovou sadbu. Těšit se můžete na tradiční plodiny – listové saláty, kedlubny, brokolici a zelí – ale připravujeme i spoustu raritních druhů zeleniny, se kterými budete moci experimentovat. Plodovou zeleninu doporučujeme sázet až po 15. květnu, tedy po tzv. zmrzlých mužích. Objednávat ale můžete již nyní!

 

Sdílet: