210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Co dělat v zahradě v prosinci?

Všechny články
Zima v zahradě

I když to vypadá, že v prosinci zahrada spí, stále potřebuje vaši péči. Stejně jako všechno, co v ní v zimních měsících přežívá. Co všechno můžete pro svoji zahradu v prvním zimním měsíci udělat?

Prosinec v užitkové zahradě? I na sněhu můžete sklízet vitamíny

Jistý rakouský zahradník ověřil, že v podmínkách středoevropské zimy se nechá venku pěstovat na 70 druhů zeleniny - a v našich podmínkách to jistě nebude jinak. Růžičková a kadeřavá kapusta, topinambury, zimní zelí, pórek, kadeřavá petržel, ozimá cibule… ani v prosinci nemusíte z užitkové zahrady odcházet s prázdnou, čerstvé vitamíny vydrží na záhonech opravdu dlouho. 

Okrasná zahrada? Nezanedbávejte ochranu stromů a keřů

Těm hrozí mnohá nebezpečí. Pojďme si tři z nich představit podrobněji.

  • Nedostatečná sněhová pokrývka. Pokud je málo sněhu, mohou holomrazy poškodit pletiva ovocných i okrasných stromů a keřů. Pokud je v prosinci málo sněhu, doplňte u choulostivějších rostlin vhodnou izolaci - chvojí, slámu apod.
  • Nadměrná sněhová pokrývka. Nebezpečím je i příliš sněhu, zvláště mokrého a těžkého. Ten může zlomit kmínky mladých stromků a poškodit větve a koruny především jehličnanů. Ty proto doporučujeme se začátkem zimy svázat do kuželů, nízké keře je vhodné skrýt pod přenosné stříšky.
  • Okus zvěří. Proti okusu chraňte stromky pletivem či jiným podobným materiálem, myslete přitom na to, že pokud napadne více sněhu a vytvoří se na něm ledová krusta, dosáhne zvěř mnohem výš než ze země. Chraňte proto stromy dostatečně vysoko. 

V prosinci je i čas na práce, které jste na podzim nestihli

Pokud nemrzne, je čas na rytí, je-li prosinec bez sněhu, neváhejte s dohrabáním listí. V případě teplot nad nulou zalijte neopadavé dřeviny, v zimě žízní především rododendrony a azalky. V prosinci je také ideální čas na drobné opravy techniky, generálku sekačky a dalších motorových či elektrických pomocníků, důkladné vyčištění nářadí. Zkontrolujte oplocení, ukliďte zahradní domek. Platí to, co po zbytek roku - kdo chce, ten si v zahradě práci najde vždycky.

Nasypte ptáčkům a kochejte se jejich krásou

Jakmile napadne první sníh nebo začne mrznout, nezapomeňte v zahradě rozmístit na vhodná místa (tak aby na ně nemohly především kočky a další šelmy) krmítka pro ptáky. Dopřejte ptákům semena, oříšky, ovesné vločky či pšenici, ideálně ve směsi, aby si každý druh vybral podle svého. Oblíbené jsou lojové koule, tady ale pozor na ty, které jsou zabalené v síťce - ta může ptáčkům zranit nohu, což končí téměř vždy smrtí. 

Zbyl vám ještě nějaký čas? Je-li sníh, postavte sněhuláka. Ten sluší každé zahradě. 

 

Sdílet: