210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

9 tipů na okrasné keře a stromy, které je ideální vysadit na jaře

Všechny články
hortenzie

První teplé jarní dny jsou nejvhodnější k výsadbě okrasných keřů a stromů. Dřeviny pěstované v kontejneru se sice mohou vysazovat celoročně, ale chladná a vlhká jarní půda, slabší slunce a příslib srážek jsou ideální podmínky, díky kterým se nové dřeviny zdárně ujmou.

Mezi nejoblíbenější vyšší druhy okrasných keřů rozhodně patří:

  • hortenzie, které vytvoří rustikální a romantickou atmosféru ve vaší zahradě. Můžete si vybírat z velké škály barevnosti a tvaru květenství, stejně tak z velikosti keřů. Ty menší můžete vysadit do okrasného květináče na terasu, z větších klidně vytvořit živý plot.
  • muchovníky, jež jsou hitem posledních let. Jsou to vzdušné keře s příjemným olistěním, které se od září zbarvuje do podzimních odstínů, a především vás bude lákat svými sladkými plody. Nebo je můžete přenechat ptákům, kteří je zbožňují. A možná vás i předběhnou. 
  • šeříky. Vůně jejich květů je nepřekonatelná. Vysaďte si jeden jako solitér nebo zkombinujte více kultivarů do kvetoucího živého plotu. 
  • komule neboli motýlí keř. Díky tomuto poměrně rozlehlému keři přilákáte do zahrady desítky motýlů. Je to nádhera pozorovat, jak ladně usedají na nádherně zbarvené hroty květů a sají sladký nektar.

Top okrasným stromem jsou bezpochyby javory. Barevná proměna jejich listů v podzimních dnech je okouzlující. Záleží na velikosti vaší zahrady, jaký kultivar zvolíte. 

Pokud potřebujete nižší okrasný keř, ať už pro zpevnění plochy nebo zabránění růstu plevele, jako součást živého plotu či jako podsadbu pod keře a stromy, tak vám doporučujeme:

  • skalníky, které jsou velmi oblíbené pro svou houževnatost a nenáročnost na podmínky pěstování.
  • dřišťály, jež se s oblibou používají do živých plotů a střihem se dá velmi snadno regulovat jejich růst.
  • tavolníky, které vás na jaře ohromí záplavou jemných květů. 
  • barvínky, pro které je typický jejich plazivý růst a drobné květy využijete hlavně pod vyšší keře nebo trvalky.  
Sdílet: